Meny
16.12.2015

Nye maskiner for digital fullfargemerking

Flere kunder har etterspurt blekkstråleskrivere som kan skrive med flere farger for blant annet logomerking av emballasje i ulike kvaliteter. ACT Logimark har i flere år prøvd ut denne typen blekkstråleskrivere, men har ikke vært tilfreds med totalkvaliteten. Dette er nå endret etter at ACT Gruppen i sommer ingikk en avtale om distribusjon, installasjon og after-sale-support av blekkstråleskrivere utviklet og produsert av TopJet.

TopJet er et italiensk selskap som ble etablert i 1990, og som har spesialisert seg på produksjon av fullfarge blekkstråleskrivere som arbeider med UV-basert blekk og UV-lampe. Dette er kjent teknologi fra tradisjonell trykkeribransje, men ny innenfor merking med blekkstråleskrivere. UV-prosessen herder blekket etter print, så utskriften som gjøres, er klar og tydelig – og varig.

Revolusjonerer merking
Med TopJet som partner vil ACT kunne levere blekkstråleskrivere med høyoppløselig utskrift i alle farger til merking av produkter og emballasje i papp, plast, tre og metall. Et av satsingsområdene er leveranser av denne type blekkstråleskrivere til produsenter av emballasje i EPS-materiale. Dette handler om systemløsninger mer enn om bare en printer.
   ACT Logimark er totalleverandør av komplette produksjonslinjer som, i tillegg til utskrift av ulike logoer i fullfarge, kan omfatte linjevekter for løpende kontroll og rapportering av kassenes vekt samt merking av kassens ID-nummer. For å tildele hver kasse en egen identitet (ID) kan den merkes med datamatrix-kode og/eller RFID-brikke. ACT har utviklet egen programvare, LogiFlow, som styrer blant annet marking, kontroll og rapportering av vekter og volum.

Samarbeid med FoamaTec
Samtidig med samarbeidet som er opprettet med TopJet, har ACT Gruppen inngått samarbeid med det tyske selskapet FoamaTec. FoamaTec er leverandør av komplette produksjonslinjer, blant annet til produsenter av EPS-emballasje.
   De mulighetene som ovennevnte blekkstråleskrivere gir til digital merking av produkter og emballasje, kommer i tillegg til det leveringsprogram ACT Logimark allerede har av etikettskrivere til utskift av fullfargeetiketter. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no