Meny
07.12.2023

Nye Transit Custom med teknologi for å forhindre ulykker ved utstigning

Hvert år skades mer enn 500 briter etter at noen har åpnet en bildør rett foran dem. Nå kommer nye Ford Transit Custom med en teknologi som skal forhindre denne formen for ulykker – som oftest går utover syklister og sparkesyklister.

Mens det i Norge ikke finnes noen eksakt statistikk på hvor mange syklister eller andre trafikanter som har blitt skadet etter at en bildør har blitt slått opp foran dem, rammer dette årlig minst 500 personer1i England, Skottland og Wales. Mørketallene er trolig også store.

Med den innovative teknologien «Varsel ved utgang» på den nye varebilen Ford Transit Custom, håper Ford å redusere risikoen for denne type dør-ulykker. Ved hjelp av radar og eksterne sensorer blir passerende trafikanter identifisert i det døren blir åpnet. Både LED-indikatorer i dørspeil og en alarm på dashbordet gjør deg oppmerksom på risikoen for å treffe noen med døren.

Tryggere for sjåføren og for alle andre trafikanter

– Vi vet at det å foreta hundrevis av person- og vareleveringer i et bymiljø kan være hektisk og krevende for mange sjåfører – spesielt nå rundt juletider. Ved å tilby "Varsel ved utgang"-teknologien på vår nye Transit Custom, har vi som mål å gjøre det tryggere – både for alle våre Ford Pro-sjåfører og for alle andre trafikanter, sier general manager, Ford Pro, Europe, Hans Schep.

For å unngå unødvendig aktivering av systemet, så advares det først når de passerende trafikantene har en høyere hastighet enn 7 km/t. Systemet kan også manuelt overstyres.

Virker både på passasjer- og sjåførdøren

Nye Ford Transit Custom, som nylig ble kåret til International Van of the Year 2024 (IVOTY), er den siste generasjonen av Europas mest solgte varebil i 1-tonnssegmentet. "Varsel ved utgang"-teknologien virker på begge sider av bilen. Dette kan være nyttig når sjåføren eller passasjerene går ut av varebilen, og det er en syklist/sparkesyklist – enten på et fortau eller i et sykkelfelt som går parallelt med veien.

Teknologien er også tilgjengelig på den nye flerbruksbilen Tourneo Custom. Her kommer teknologien også på skyvedørene bak. «Varsel ved utgang» vil også bli tilgjengelig standard på den nye helelektriske 5-seters SUVen Ford Explorer, og skal etter planen også komme på andre nye Ford-modeller i 2024. Det uavhengige kollisjonstestprogrammet til EuroNCAP vurderer denne type sikkerhetssystemer når nye modeller blir sikkerhetstestet av dem.

Se hvordan Varsel ved utgang-teknologien virker her:

1 “Why do the Dutch Reach?” We are Cycling UK

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no