Meny
24.10.2017

Ny ventil fra IMI Precision Engineering

FASPROP, som er en del av produktsortimentet fra IMI FAS, tilbyr den mest kompakte proporsjonalventil samt den minst mulige orifice på (0,05 mm) som er til rådighet på markedet. Det opplyser IMI Precision Engineering i en nyhetsmelding.

Med FASPROP og den minste orifice kan flow reguleres meget presist i ml.-området ved trykk opp til 174 psi/12bar. FASPROP kan regulere flow og trykk til detektor som forbedrer stabilitet og følsomhet. Ved bruk i GC-kolonner hindrer ventilen også peak flow på grunn av dårlig flow-kontroll.
   Disse ventilene som ved gjennomførte tester har en levetid på over 100 millioner sykluser, benytter en veletablert, patentert skive/fjær-teknologi som ofte benyttes i 16 mm-ventiler til medisinsk utstyr og applikasjoner for gassdosering.
   Produsenten opplyser at FASPROP kan leveres til manifold og flensmontering. FASPROP har et lite fotavtrykk, tar liten plass i applikasjonen og er enkel å integrere og installere.      
   Kombinasjonen av en svært lav intern og ekstern lekkasje av permanente gasser og ultrarene komponenter garanterer meget stabile komponenter til GC ifølge produsenten.
   Fabrizio Maspero fra IMI Precision Engineering forklarer: – Under utviklingen av FASPROP har vi benyttet oss av vår gjennomprøvde ekspertise i å designe miniatyr væskekontrollsystem til krevende applikasjoner. Ved å benytte samme type teknologi med flat fjær/skive og ekstremt presise komponenter og monteringsprosesser har vi vært i stand til å skape en ny pålitelig proporsjonalventil til svært lavt flow. Denne ventilen gjør det mulig for våre kunder å styre hele spekteret av lavt flow og gir stor stabilitet og kontroll i close-loop-systemer.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no