Meny
31.08.2016

Ny serie av kobberfrie og sømløse rørtråder for offshoresveising

ESAB Welding & Cutting Products introduserer PrimeWeld, en ny serie av kobberfrie, sømløse fluxfylte rørtråder, spesielt tilpasset offshorekonstruksjoner.

PrimeWeld er produsert ved hjelp av en sømløs fremstillingsprosess og gir svært lavt nivå av diffuserbart hydrogen, noe som minimerer risikoen for hydrogensprekker ved sveising av tykkere komponenter. Dette er spesielt kritisk ved offshoreapplikasjoner. Trådens sømløse design hindrer også fuktabsobering, forbedrer holdbarheten og minsker kravene til oppbevaring og håndtering, ifølge selskapet.

Egenskaper
Hydrogensprekker i sveisede offshorekomponenter er en alvorlig feil. PrimeWelds nyskapende design holder hydrogeninnholdet under 3 ml/100 g over et bredt anvendelsesområde. ESAB opplyser at hydrogeninnholdet holder seg lavt, selv etter åpning av tråden, og at PrimeWeld holder et lavt hydrogeninnhold i spolens levetid. Videre opplyses at PrimeWeld ikke er diffunderende, er det ikke behov for spesiell lagring eller ompakning, og brukerne kan trygt sveise store komponenter over flere dager.
   PrimeWeld oppgis å ha en enestående toleranse for dannelse av «ormespor» og porøsitet, som kan forårsakes av fuktopptak. Dette er spesielt viktig ved sveising over primede stålkomponenter som ofte benyttes i offshore.
   Med PrimeWeld kombinerer ESAB en moderne pulverformel og avansert produksjon-teknologi, som eliminerer behovet for kobberbelegg på tråden. Derfor skal lysbuestabilitet, trådmating, rusttoleranse og slitasje på kontaktmunnstykke være best i klassen for denne tråden. Esab opplyser at det bare er PrimeWeld som tilbyr høy toleranse mot rustdannelse, selv i aggressive miljøer. Designen eliminerer trådmatingsproblemer forårsaket av kobberavleiringer.
   Denne posisjonstråden har forbedret diametertoleranse og en mer stabil trådkonstruksjon – sammenlignet med valset tråd – og sikrer fremdragende trådmating med en høy grad av stabilitet, selv under vanskelige sveisebetingelser, ifølge selskapet

«Sveisevennlig»
PrimeWeld oppgis å være er ekstremt «sveisevennlig» og gir en jevn, sprutfri lysbue. ESABs nyeste tråd gjør det enklere å oppnå flate sveiser med en god innbrenning og bløt overgang i platekanter. Tråden har hurtig størknende slagg, som støtter smeltebadet ved stillingssveising og muliggjør høy nedsmeltning, som ikke kan oppnås med elektroder eller massiv tråd.
   I stigende sveising leverer PrimeWeld nedsmeltningstall på opptil 4 kg/t (100 prosent driftssyklus), noe som skal gjøre den til det mest produktive for manuellsveising i denne posisjonen.
   PrimeWeld 81-Ni1 og 81-K2 er optimert for bruk med CO2 beskyttelsesgass.
PrimeWeld 81-Ni1M benyttes med blandet Ar/CO2 beskyttelsesgass.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no