Meny
27.07.2017

Ny planfres gir dobbelt så lang levetid på verktøyet

Den nye R220.88 planfres-serien fra Seco Tools har skjær med åtte skjæregger og optimaliserte geometrier som gir lang verktøylivslengde og lavere skjærekrefter.

Fresens 88-graders innstillingsvinkel muliggjør dypere kutt med mindre skjærstørrelse sammenlignet med fresene med 45-graders innstillingsvinkel. Den nye utformingen gjør det også mulig å frese nærmere ytterkantene på arbeidsstykket og oppspenningen ved behov.   
   R220.88 er utviklet for bruk innenfor grov og semifin bearbeiding og skal være svært godt egnet for bearbeiding av støpejern og stål. Fresen er produsert i idun-materiale, et korrosjonsbestandig rustfritt stål som, i tillegg til å gi lang levetid og stor slitestyrke, er mer miljøvennlig, takket være at prosessen med å legge på nikkelbelegging er utgått.
   Fresen er tilgjengelig i diametre fra 50 til 160 mm med 12mm-skjærene og 63 til 160 mm med 16mm-skjærstørrelsen. Hver eneste diameter er tilgjengelig i en versjon med standard tanndeling og en med tettere tanndeling for å gi best mulig valgfrihet i forhold til økt mating. Størrelse 12 R220.88 har en maksimal skjæredybde på 9 mm, mens størrelse 16 kan oppnå en maksimal skjæredybde på 13 mm. Standardfresene er høyreskjærende versjoner, men venstreversjoner er tilgjengelige etter bestilling. Dette muliggjør integrasjon i systemer med to spindler som driver med fresing samtidig.
   R220.88 er kompatibel med Secos SNMU-skjær, som festes med en senterlås eller skrue. Slik elimimeres behovet for kiler for innfesting av skjæret. De åtte skjæreggene på disse skjærene gir dobbelt så stor skjærekapasitet som skjærene med fire egger. Det bidrar til reduserte verktøykostnader.
   Den nøytrale utformingen gjør at SNMU-skjær kan benyttes både i høyre- og venstredreiende freseoppgaver. Tilgjengelige skjærgeometrier inkluderer M10 og MD13 for størrelse 12 og MD10 og MD16 for størrelse 16, med skjærsorter som inkluderer MK1500, MK2050, MP1500, MP2500, MS2500 og F40M. En integrert planeringsfas på skjæret sikrer ifølge Seco gode overflateresultater ved semifin bearbeiding. M10-sponbryteren har geometrier som gir lavere skjærekrefter. Den kraftige eggbeskyttelsen på MD13- og MD16-skjærene passer til krevende freseoppgaver, slik som fresing av avbrutte kutt.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no