Meny
24.10.2017

Ny oksygenanalysator fra Michell

Michell Instruments har annonsert lanseringen av oksygenanalysatoren XZR250 for overvåking av forbrenningskontroll i industrielle kjeler.

– Den er blitt utviklet for å møte kundenes etterspørsel etter et kostnadseffektivt, enkelt instrument med en sonde designet for å takle de høye temperaturene. Effektiv forbrenningskontroll er viktig for operatørene, da det ikke bare bidrar til å øke drivstoffeffektiviteten, men også sikrer overholdelse av gjeldene lover og forskrifter om tillatte utslipp, forteller salgssjef Rolf Kinck i IKM Instrutek AS
   XZR250 bruker en zirkoniumoksyd-sensor med en levetid på inntil sju år (avhengig av drivstoffet). En viktig fordel ved sensoren er responsen på mindre enn femten sekunder til endringer i oksygenkonsentrasjoner på 90 prosent av området. Den er også nøyaktig, noe som gir optimal forbrenningskontroll.
   Rolf forteller videre at XZR250 er enkel å installere, da det ikke krever spesialiserte verktøy. Den er også veldig lett å håndtere og har en rask oppstartsprosedyre. Sonden kan settes inn direkte i kjeler med temperatur opp til 700° C og bruker Pitot-effekten for å sikre at prøven av gass er tilstrekkelig avkjølt for å beskytte sensoren mot skade uten at det er behov for komplekse forbehandlingssystemer. Som med alle prosessinstrumenter er det nødvendig med vanlig kalibrering for å sikre nøyaktigheten av målingene. XZR250 kan bruke luft som kalibreringsgass, noe som gjør kalibrering svært kostnadseffektiv og enkelt å utføre.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no