Meny
03.06.2016

Ny helseapp skal få fart på frukt- og grønnsakspisingen

Helseappen Healthy Drinks er et hjelpemiddel der brukeren skal få inspirasjon til et sunnere kosthold.

Ifølge Helsedirektoratet spiser kun 6 av 10 nordmenn frukt og grønt daglig. Og selv om det totalt sett nå spises 20 prosent mer frukt og grønt enn for ti år siden, er det fortsatt mange som ikke får i seg den daglige dosen. Nå lanserer Philips en app som gir deg inspirasjon og oppskrifter på sunne, hjemmelagde juicer og smoothies for å forenkle det daglige inntaket av frukt og grønt, for selv motvillige barn.
   – Det er klart at juicing kan være en smart og sunn måte å få i seg grønnsaker på. Finner man gode oppskrifter som smaker godt og som også inneholder mye grønnsaker, har denne drikken en klar helsebringende effekt. Juicingen kan også øke inntaket av en del matvarer som er svært sunne men som vi inntar små doser av til vanlig, for eksempel chili, urter, ingefær osv, sier Janne Langehaug Antonsen, klinisk ernæringsfysiolog ved Volvat med.senter Majorstuen.
   Ifølge Helsedirektoratets kostanbefalinger trenger vi fem porsjoner med frukt, bær og grønt om dagen for å holde oss sunne. For mange er det vanskelig å finne inspirasjon til å få i seg så mye. Helsedirektoratets siste nasjonale rapport viser at kun 6 av 10 nordmenn spiste frukt og grønt hver dag.
   Drikker man i stedet den rette kombinasjonen av friske grønnsaker og frukter, kan det være en måte å sikre det daglige inntaket på.

Hjemmelagde sunne juicer              
Det finnes to ulike måter å tilberede frisk juice av frukt og grønnsaker på: Juicesentrifuge og den relativt nye metoden slowjuicing, som betyr at man kaldpresser juicen. Begge metodene gir like næringsrike juicer med masse vitaminer, enzymer og antioksidanter, men metodene egner seg for personer med ulike behov: Juicesentrifugen er beregnet for familier som ønsker å sørge for at alle medlemmer får i seg næringsrike frukter og grønnsaker på en enkel måte.
   Slowjuiceren er beregnet for enkel pressing av saft, ikke bare fra frukt og grønnsaker, men også fra blader, urter og nøtter. Derfor passer slowjuiceren for mer erfarne brukere som ønsker et helsetilskudd av "super"-ingredienser man normalt ikke får i seg, for eksempel grønnkål, hvetegress og mandelmelk. Juicen fra kaldpressingen blir rikere på fiber, fordi grønnsakene presses langsomt sammen under høyt trykk, slik at det frigjøres fibrer, viktige vitaminer, antioksidanter og enzymer, selv om næringsnivået er omtrentlig det samme som ved bruk av juicesentrifuge.

Ny helseapp med næringsinnhold og oppskrifter på sunne drikker
Helseappen Healthy Drinks er et hjelpemiddel der brukeren kan se hvilke næringsverdier og helseeffekter hver frukt og grønnsak har, utfordre seg selv på ulike områder og finne oppskrifter og inspirasjon.
   – For Philips er næringsrik mat en viktig del av en sunn livsstil, som i lengden motvirker sykdommer. Vi tilbyr derfor løsninger og hjelpemidler i hele helsekjeden for å gjøre det enklere for folk å leve et sunnere liv i hverdagen. Et ledd i arbeidet er denne appen, som både tilbyr sunne oppskrifter på næringsrike drikker og et oversiktlig bilde av det totale næringsinnholdet, sier Jeanette Hammer, Marketing Manager Retail i Philips Norge.
   Appen Healthy drinks by Philips kan lastes ned kostnadsfritt og er tilgjengelig for både iPhone og Android.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no