Meny
26.03.2014

Ny LED-belysning i Spectrum P-Hus

Som ledd i oppgraderingen av Spectrum P-Hus i Oslo ønsket eierne, Thon gruppen, å prøve ny LED-belysing.

De eksisterende lysrørarmaturene var såpass dårlige at de uansett måtte byttes, og det ble derfor besluttet å erstatte alle med U-Boat 70W LED-armaturer fra Catena. I tillegg måtte egne takbraketter i syrefast stål spesiallages i to størrelser, slik at armaturene kom i plan med betongprofilene i taket. Disse ble designet og levert av Catena. Selve jobben med utskiftning ble utført i løpet av høst/vinter 2013.
  Catena U-Boat ble i hovedsak valgt på grunn av kombinasjonen av robust utførelse (vanntett/støvtett), gunstig pris og et behagelig lys, mye til felles med lysrør. Ulikt mange LED-armaturer gir de svært liten blending, noe som skyldes at LED-modulene er dekket med en skjerm i opalisert acryl. Det ble valgt en fargetemperatur på 6000K, noe som gir et rent hvitt og effektivt lys som passer til de hvite nymalte veggene i parkeringshuset. LED som teknologi passer svært bra i parkeringshus hvor det er jevn og relativt lav temperatur uten direkte sollys, noe som er gunstig både for levetid og lystilbakegang i armaturene. LED har i tillegg meget god gjengivelse av farger (høy CRI), noe som er viktig ved eventuell bruk av overvåkningskamera.
  Parkeringshuset består av ni etasjer, og det er byttet til nærmere 330 U-Boat LED-armaturer, noe som gjør utskiftningen til en av de største i Oslo når det gjelder parkeringshus og LED-belysning.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no