Meny
09.12.2016

Norsolar AS leverer unikt solcelleanlegg

Sandnesfirmaet Norsolar AS leverer unikt solcellanlegg til byggevarefirmaet HC Thaugland.

Det er med glede at daglig leder i Norsolar AS, Tom Sigurd Gilje, denne uken kunne overlevere dette spesielle prosjektet med solceller til byggevarefirmaet i Enebakkveien 292 utenfor Oslo.

Sol fra begge kanter
Solcellepanelene som legges på det nesten 500 kvadratmeter store taket, er av en ny type som blir brukt for første gang i Norge, forteller Tom S. Gilje fra Norsolar AS.
   Solcellepanelene er doble slik at de også kan utnytte solstrålene som reflekteres fra underlaget. For å oppnå ønsket effekt, at solstrålene faktisk reflekteres, er taket blitt malt hvitt i forkant.
Solcelleanlegget er innovativt, og en forsker ved Universitetet i Oslo skal følge det og måle resultatene. Fordi det er nyskapende og resultatene herfra kan få nytte for flere, har Oslo kommunes fond for klima og miljø støttet anleggsinvesteringene med 40 prosent av de totale kostnadene.
   Byggevareforhandleren H. C. Thauglands i Oslo har dekket et lagertak med solcellepaneler. Fra neste år kan de produsere 57 000 kWt solstrøm til eget bruk og til videresalg. Når produksjonen er på det beste i sommerhalvåret, vil solcelleanlegget produsere mer energi enn det som trengs i butikk og lager. Da vil overskuddet bli solgt til det vanlige el-nettet.

Stor interesse for solenergi
Norsolar AS opplever stor etterspørsel etter solenergi for tiden. Vi er et av få firmaer i Norge som satser 100 prosent på solenergi og har stor kompetanse på dette området. Vi har siden oppstarten satset hardt på å levere produkter av høy kvalitet, primært produsert i Europa, til våre kunder. Når et solcelleanlegg skal stå ute på taket i norsk klima i 30–40 år, gambler vi ikke med kvaliteten på produktene, sier Tom Sigurd Gilje.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no