Meny
20.01.2021

Norske Hyperthermics AS klar for finansielt samarbeid med London-baserte Ultramar Energy Ltd.

De to selskapene har inngått en intensjonsavtale om at Ultramar Energy Ltd bidrar med en andel på 30 MNOK i finansieringen av tre fullskala biogass- og protein-anlegg.


Det norske selskapet Hyperthermics AS har utviklet en teknologi som effektiviserer omdannelsen av biomasse til biogass og proteinmasse. Londonbaserte Ultramar Energy Ltd. tror på teknologien og vil delfinansiere tre anlegg levert fra Hyperthermics.

- En svært viktig avtale for oss, sier Erlend Haugsbø, CEO i Hyperthermics AS. - Vi har en unik bioteknologi som effektiviserer omdannelsen av organisk avfall til biogass og proteinmasse. Vi møter stor interesse i markedet, men de første kundene ønsker en risikoavlastning, som vi nå har fått på plass med Ultramar Energy. Løsningen er delt eierskap inntil anleggene har bevist sin effektivitet og driftssikkerhet.
   Produksjon og bruk av biogass har en kraftig vekst over hele verden. Det er ikke rart, siden det bidrar til å løse flere utfordringer på en gang: Trygg håndtering av avfall, redusert behov for importert energi, og klimanøytral transport, strømproduksjon og annen gassbruk. Dette er områder der Ultramar Energy er involvert i dag.
   Finansiering og produksjon av grønn energi er et viktig område for oss, forteller grunnlegger av Ultramar Energy, Salvador Rivero. - Med engasjement i Europa, Asia, Mexico og Mellom-Amerika, ser vi et stort potensial i Hyperthermics’ teknologi. Ved å bidra i finansieringen av tre anlegg, får også vi viktig erfaring til en redusert risiko. Går det slik vi tror, blir vi en betydelig kunde av Hyperthermics fremover.
   Hyperthermics arbeides det intenst med forprosjektene til de tre anleggene. Når avtalene på disse forprosjektene er formalisert til kontrakter, trer også avtalen med Ultramar Energy i kraft.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no