Meny
03.02.2014

Norsk sentralfôringsanlegg til Tasmania

Steinsvik Aqua har skrevet kontrakt med Haywards Steel om levering av fire GMT sentralfôringsanlegg med 8 fôrlinjer til oppdrettsselskapet Huon Aquaculture i Tasmania.

Hvert av fôringssystemene kan fôre åtte merder samtidig og kan utvides til å fôre 12 merder.
   Haywards Steel er Steinsvik Group sin samarbeidspartner i Australia. I samarbeid med Haywards tilbyr Steinsvik komplette fôringsanlegg til markedet i Tasmania. Haywards bygger fôrflåtene, mens Steinsvik leverer GMT sentralfôringsanlegg, FlexiBridge kontrollpulter og Orbit kameraovervåking.
  
– Dette er de første fôrflåtene som Huon får levert. De er utrustet med Steinsviks unike «Feed Care Technology» og vil effektivisere arbeidet med fôring av fisk betydelig, sier Tor Henrik Haavik, markedssjef i Steinsvik Aqua.
  
– Tidligere har vi levert 13 sentralfôringsanlegg til Tasmania. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger både på produktkvalitet og service, og har fått et godt rykte blant oppdretterne i Tasmania, sier Haavik.
 
  David Whyte, Technical Manager i Huon Aquaculture, besøkte Steinsvik Aqua i begynnelsen av januar. Under oppholdet i Norge fikk han anledning til å besøke flere oppdrettsselskaper og anlegg. Han sier at det alltid er interessant å møte lakseoppdrettere andre steder i verden og lære om hvordan de løser sine utfordringer. – For vi møter stort sett de samme utfordringene, og vi har alle noe å bidra med for å videreutvikle næringen, sier Whyte.
   
– I Tasmania er vi heldige som ikke har problemer med lakselus. Den finnes ikke her. Vi har også mindre sykdom enn andre steder i verden. Men det varme vannet i Tasmania skaper andre utfordringer, som tidlig kjønnsmodning. Derfor må vi oppnå slakteferdig fisk i løpet av ett år i sjø, sier Whyte.
 
  Han er imponert over den tekniske kompetansen og entusiasmen han har møtt i Steinsvik Group og de visjonene de har for fiskeoppdrett. – Det har vært en inspirerende opplevelse for meg å se hvor dedikerte menneskene i dette selskapet er for å forbedre måten vi oppdretter fisk på, sier David White.

Kilde. Mynewsdesk.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no