Meny
12.02.2021

Norsk Gjenvinning er Norges smarteste industribedrift 2020

I tøff konkurranse med mange gode kandidater falt valget til slutt på Norsk Gjenvinning, Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester.


Adis Cengic, Norsk gjenvinning AS. Foto: Mona Strande / Teknisk Ukeblad

I finalen fikk de sterk konkurranse av selskapene Aarbakke og Optimarin. Næringsminister Iselin Nybø kåret vinneren i et digitalt arrangement 10. februar.
   Norsk Industri og Siemens har for syvende året på rad jaktet på de skarpeste hodene og den smarteste bedriften i kåringen «Norges smarteste industribedrift». Målet er å løfte frem de gode eksemplene og inspirere til økt konkurransekraft for norsk industri.
   Vinneren Norsk Gjenvinning har imponert juryen med sine klare visjoner, høye miljømål og god økonomi, sier juryleder Torger Reve. De fremstår som en ledestjerne for bærekraftige løsninger med overføringsverdi også til andre bransjer. Med oppstarten av verdens første fulldigitale sorteringslinje for papir er selskapet en av landets fremste aktører innen sirkulær økonomi.
   – Det er ingenting som heter søppel eller avfall, det har Norsk Gjenvinning alltid sagt. Det er ressurser som må finne en ny vei og finne tilbake til industrien, sa Adis Cengic, produksjonsdirektør i Norsk Gjenvinning under arrangementet den 10. februar.
   – Jeg tror ikke det er tilfeldig at vi ble nominert i denne konkurransen samme år som vi ble kåret til årets grønne selskap. Dette henger sammen. Bærekraft er viktigere enn noen gang og det har alltid vært strategien vår. Vi ønsker rett og slett å sette standarden for neste generasjons industri. 
   Næringsminister Iselin Nybø kåret vinneren under det digitale arrangementet.
   – Innovasjon og utvikling er essensielt for norsk næringsliv - både for at vi skal lykkes med den grønne omstillingen, men også for at vi i fremtiden skal ha en konkurransedyktig industri som når gjennom i det internasjonale markedet. Det er derfor gledelig at Siemens og Norsk Industri for syvende år på rad tar initiativ til å feire smarte, norske industribedrifter som bruker innovasjon og ny teknologi for å øke verdiskapingen i Norge. Jeg vil gratulere Norsk Gjenvinning og jeg ser frem til å følge med på utviklingen deres videre, sier næringsminister Iselin Nybø.
   Aarbakke og Optimarin var også to sterke finalister. De har begge imponert juryen med sin unike teknologibruk og spennende løsninger i et krevende internasjonalt marked.
   – Vi i Optimarin er kjempeglade og stolte av å være nominerte i denne kåringen, sa Leiv Kallestad under arrangementet. Vårt slagord er «Protecting marine life», vi prøver å beskytte miljøet og ta vare på mangfoldet i havet, og det skal vi fortsette å drive med.
   Inge Brigt Aarbakke fra Aarbakke var også til stede under digitale arrangementet.
   – Vi er stolte av å være nominerte igjen, det hadde vi ikke klart uten våre fantastiske medarbeidere. Vi hadde heller aldri vært der vi er i dag hvis vi ikke hadde vært opptatt av digitalisering, sa Aarbakke.

Kilde: NTB Kommunikasjon

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no