Meny
30.10.2017

Norges kaldeste hus er funnet

Tidligere i høst satte Hunton i gang en konkurranse for å finne Norges kaldeste hus. En av vinnerne skal nå få hjelp til å oppfylle drømmen om å starte en besøksgård for barnefamilier. 

«Jippi! Fantastisk! Nå ble dagen helt perfekt!» Gleden var stor da Hunton, produsenten av trefiberbaserte byggematerialer, annonserte Line Digerud Waagsaas som en av vinnerne av Facebook-konkurransen ”Norges kaldeste hus”. Line eier en gammel gård i Frogn i Akershus som hun ønsker å gjøre om til en besøksgård for barnefamilier, hvor hun kan formidle kultur og livet på landet. Bygningene på gården er fra 1600 og 1800-tallet, så for å komme videre med prosjektet må Line isolere både bryggerhuset og fjøset. Det passet derfor perfekt at Huntons konkurranse dukket opp på Facebook hvor man kunne vinne isolering av loft med miljøvennlig løs innblåst trefiberisolasjon til en verdi av 35 000 kroner.
   – Vi synes Line er en verdig vinner fordi premien går til en fin sak, og når i tillegg venninnen senere også nominerte henne, var vi solgt. Nå skal vi sørge for å få det varmt for både to-og firbente på gården, sier Ole Mathias Lygren, daglig leder i Huntons datterselskap, Norsk  Trefiberisolering.

En bekymring mindre
Den andre vinneren Huntons plukket ut fra over 500 gode bidrag, er en familie på fem som bor i et gammelt hus på Hadeland i Oppland. Familien forteller at all varmen i huset i dag trekker opp og forsvinner, men at mye sykdom og sykehusopphold har gjort det vanskelig å prioritere huset.
  – Vinneren kommenterte under konkurranseposten at å vinne etterisolering med trefiberisolasjon ville være til stor hjelp for familien og gi dem en bekymring mindre i hverdagen. Og dette er jo noe vi selvfølgelig har veldig lyst til å bidra med, avslutter Lygren.
   Hunton er svært fornøyde med engasjementet rundt konkurransen for å finne Norges kaldeste hus, og håper den også har bidratt til at flere nå er klar over at det finnes et naturlig og miljøvennlig alternativ til mineralull når bygg og boliger skal isoleres.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no