Meny
29.04.2020

Nordmenn er nysgjerrige, men fremdeles litt skeptiske

De siste 10 årene har det vært en rivende utvikling innen produkter og løsninger for kjøkkenet.

Med moderne løsninger kan man i dag på et kjøkken få kokende vann rett fra springen, avtrekksvifte som heves, senkes og vris dit man ønsker, og induksjonstopp og stekeovner med helt nye funksjoner som hjelper til i tilberedning av mat. Det kjøkkenet du satte opp for 10 år siden kan fort fremstå som gammelt og tungvint, når det mangler noen av de nye, tekniske og funksjonelle løsningene som tilbys i dag. 
   I følge sortere.no er de tradisjonelle kjønnsrollemønstrene synlig i hjemmets oppussingsprosjekter: Mennene tar ofte initiativ til utvendig oppussing, rørleggerarbeid, skifte av varmtvannsbereder og isolering, mens kvinnene tar initiativ til å pusse opp innvendig.
   - Vi ser ofte ved kjøp av kjøkkenkran med kokende vann at kvinner er opptatt av flott design og vil gjerne at det skal være funksjonelt og brukervennlig, gjerne i fargen sort eller messing. Mennene ønsker seg helst en kjøkkenkran med uttrekk og har gjerne satt seg inn i de tekniske detaljene rundt hvordan en kokende vannkran fungerer, forteller Peter Bjørno, landesjef i Quooker Norge A/S.
   Bjørno forteller videre at det er en del nordmenn som er nysgjerrige men fremdeles skeptiske til kjøkkenkran med kokende vann, men de blir raskt overbevist når de har fått sett den demonstrert. De skeptiske ser da hvor mye tid man kan spare, at vannet er friskt og hvorfor det er bakteriefritt, og ikke minst hvordan barnesikringen fungerer slik at du ikke kan brenne deg.
 
Èn million Quooker-kraner innstallert
I dag finnes det over én million solgte Quooker-kraner i Europa, og salget fordobler seg hver annet år. Quooker fikk navnet etter en sammenslåing av ordene ”quick” og ”cooker”. Allerede i 1985 var den første Quooker-kranen til salgs, men gjennombruddet kom først i år 2000 med oppfinnelsen av VAQ-beholderen, en isolerende og plassbesparende trykkbeholder som kombinerer kraftig vakuum  og varmeskjold for effektiv isolering. Beholderen er koblet til kaldtvannsrøret og varmes opp av elektrisitet. En Quooker er energieffektiv. Takket være høyvakuumisoleringen bruker den kun 10 W standby-energi, det er omtrent det samme som en WiFi-router.
 
Filter  og trykk sørger for rent vann
Vannet oppbevares enten i en 3- eller 7-liters VAQ-beholder og siden det holdes under konstant trykk og med en temperatur på 110 grader, overlever ingen bakterier.
   Før vannet kommer ut av kranen har det også vært gjennom et rensende og aktivt HiTAC filter. Derfor kan det trygt brukes til drikke, matlaging og rengjøring. 
   Når vannet kommer ut av kranen holder det en temperatur på 100 grader. Strålen blandes med luft, noe som minimerer risikoen for forbrenning. Dette gir deg tid til å reagere og trekke til deg hånden, dersom uhellet er ute. Alle kranene er barnesikret, og for å åpne for det kokende vannet må man trykke to ganger og dreie med et separat grep. Utover dette er naturligvis produktet godkjent av SINTEF. 
   - En Quooker er enkel å installere, så lengde det er plass, strøm og vanntilførsel i skapet under kjøkkenbenken, forteller Bjørno.
   I dag er Quooker et naturlig valg til kjøkkenet, og i Danmark har hvert fjerde solgte kjøkken en Quooker installert. Produktet selges gjennom 1300 forhandlere i Skandinavia.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no