Meny
09.02.2022

Nominert til Nobels fredspris

Ungt Entreprenørskap er stolt over å bli nominert til Nobels fredspris sammen med deres internasjonale nettverk i JA Worldwide.

I mer enn 110 land ungt entreprenørskapsarbeid unge kompetanse og ferdigheter til å bygge fremtidens samfunn.
Dette arbeidet i skolen anerkjennes som fredsarbeid. Fred oppnås når unge får muligheter.
   Nobels fredspris deles ut av Den norske Nobelkomiteen den 10. desember 2022. Fristen for å nominere gikk ut 31. januar. Grete Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, var veldig begeistret for nominasjonen. – Vi er utrolig glade og stolte over at vårt internasjonale nettverk i JA Worldwide får denne anerkjennelsen. Ungt Entreprenørskap og våre søsterorganisasjoner internasjonalt jobber for å gi unge kompetanse og ferdigheter til å bygge en bærekraftig fremtid for seg selv og andre, og bidrar til å skape verdier for samfunnet. Fred oppnås når unge får muligheter, og det er en stor ære for oss å få anerkjennelse sammen med andre verdige nominerte som bidrar til en mer fredelig verden.

Nominert av en som selv har opplevd magien
Hvem som har nominert er hemmelig i 50 år, men det er ikke hvem som helst som kan nominere. Her kan du se kriteriene for hvem som kan nominere til Nobels fredspris. Det vi vet er at det er en person som selv har opplevd de unges energi og bidrag gjennom juryarbeid på ett av våre (JA) arrangementer. Personen ble dypt imponert over vår globale rekkevidde og måten vi jobber med mangfold blant ungdom. Gjennom våre programmer ser unge over hele verden at de kan bidra til å endre samfunnet sitt til noe bedre hvor menneskers potensiale kan blomstre – dette bidrar til fred.
   - Vi gir unge verktøy til å se muligheter og gjøre noe med dem, og i dag ble dette anerkjent som fredsarbeid. Vår rolle som brobygger mellom skole og arbeidsliv er viktig for at unge skal se mulighetene i sitt lokalsamfunn. JA-nettverket over hele verden jobber sammen om dette, og vi er da blant de største aktørene som påvirker sosiale forhold i positiv retning. Derfor er vi altså nå nominert til Nobels fredspris, sier Grete Nykkelmo.

Økonomisk stabilitet er grunnmuren
I århundrer har arbeidsledighet og fattigdom ført til politisk ustabilitet, vold og krig. Økonomisk stabilitet er grunnmuren for fred. Ved å styrke unges kompetanse på alle kontinenter og la de oppleve at de kan endre samfunnet til noe bedre og mer bærekraftig, også gjennom en pandemi, jobber JA-nettverket for fred.
   Asheesh Advani, administrerende direktør i JA Worldwide, delte sine tanker til nominasjonen. – Peace is only possible when youth in all countries and regions have economic empowerment. JA Worldwide is honored to receive this nomination and will continue our work to enable all young people to have the skillset and mindset to build thriving communities. Our primary hope for solving the world’s most complex problems rests in the young people of today who will be the leaders of tomorrow.”
   Det er en stor ære for oss å få anerkjennelse for at vårt arbeid bidrar til en mer fredelig verden.  Takk!

Fakta om Ungt Entreprenørskap
Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.
   programmene gjennomføres i nært samarbeid med det lokale arbeids- og næringsliv. På denne måten bygges bro mellom teori og praksis, og bidrar til å øke kreativitet og relevans i læreprosessene. Ungt entreprenørskap er en brobygger mellom skole og arbeidsliv., Ungt Entreprenørskap har programmer fra grunnskole til høyre utdanning innenfor områdene entreprenørskap, jobbtrening og personlig økonomi.

Kilde: NTB Kommunikasjon

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no