Meny
13.09.2012

Nikon D600 – entusiastenes fullformatkamera

Nikon lanserer et nytt digitalt speilreflekskamera i FX-format med oppløsning på hele 24,3 megapiksler.
Nykommeren D600 er det minste og letteste fullformatkameraet selskapet noensinne har lansert.

D600 har en bildesensor i FX-format som tidligere bare har vært å finne på profesjonelle kameraer. Jon Aasen, Produktspesialist i Nikon Norge, sier at FX-formatet gir bildene en fantastisk dybde og detaljrikdom.

– D600 vil gi flere fotografer muligheten til å utforske fordelen med fullformat og løfte fotografering til et nytt nivå. Det faktum at kameraet har mye av den siste teknologien fra våre profesjonelle kameraer, betyr at dagens lansering faktisk er banebrytende, sier han.

Eksepsjonell dybde og detaljrikdom
- Nikons nyutviklede CMOS-sensor i FX-format med en oppløsning på hele 24,3 megapiksler er synonymt med unik detaljrikdom og et bredt eksponeringsomfang, også under fotografering i dårlige lysforhold, forteller Aasen. Med 14-bits A/D-konvertering gir kameraet bilder i god kvalitet med et bredt dynamisk omfang – også ved høye ISO-verdier.

ISO-område fra 100 til 6400
Kameraet håndterer foto i dårlig lys takket være et ISO-område fra 100 til 6400 (kan økes til 25600 og reduseres til 50). Et intelligent system for støyreduksjon innebærer at man kan redusere støynivået uten at det går på bekostning av detaljrikdommen. Resultatet er tydelige og støyfrie bilder selv ved høye ISO-innstillinger.

EXPEED 3
Nikon D600 har samme avanserte bildeprosesseringsmotor (EXPEED 3) som flaggskipet D4. EXPEED 3 håndterer store datamengder uten å påvirke hastighet eller kvalitet. 16-bits bildebearbeiding sikrer rike farger og fargetoner. Toneovergangene er jevne med høy detaljrikdom og fargetone i hele skalaen opp til hvitt.

Følsomt autofokussystem
D600 fokuserer raskt under alle lysforhold takket være AF-systemet (Multi-CAM 4800) med 39 fokuspunkter. Kameraet har arvet AF-egenskaper fra Nikon D4. AF-systemet er kompatibelt med objektiver som har blender opp til f/8 og følsomhet ned til -1 EV (ISO, 100 20oC). Dette sikrer skarpe bilder, også under svært krevende lysforhold. Kameraet har ulike AF-innstillinger som dynamisk AF-område og 3D-følgefokus.

Filmopptak i profesjonell kvalitet
Nikon D600 har filmegenskaper som er basert på samme teknologi som D800. Et bredt utvalg med filmfunksjoner, hastigheter og brukervennlige kontrollere gir full kontroll ved direkteopptak samtidig som det sikrer fullformatsopptak av høy kvalitet. 

Ukomprimert HDMI-utgang
Nikon D600 gir muligheten til å direkte streame ukomprimert i 1080p til eksterne enheter. Utsignalet veksler automatisk til 1080i dersom en ekstern monitor benyttes. Ukomprimert data sendes ut med den bildestørrelsen og bildefrekvensen som er stilt inn, med mulighet for rent HDMI-signal uten informasjon om kamerainnstillinger.<

Avansert motivgjenkjenning
Nikon D600 sitt avanserte system for motivgjenkjenning inkluderer en RGB-lysmålingssensor på 2016 piksler som nøye analyserer hvert motiv for mest mulig nøyaktighet. Systemet gjenkjenner ansikter og identifiserer motivets farger og lysstyrke via den optiske søkeren.

Detaljert motivgjenkjenning brukes for å sikre mer nøyaktig autofokus, aeksponering og i-TTL blitseksponering under krevende fotografering. 3D-følgefokus er spesielt forbedret når det tas bilder av motiver som utgjør en mindre del av bildeflaten.

Fullformat med bevegelsesfrihet
Kombinasjon med avanserte alternativer for bildeoverføring gir brukeren friheten til å ta og dele innholdsrike bilder. D600 er utviklet for å takle tøffe forhold med kamerahus i magnesiumlegering. Kameraet veier 760 gram uten batteri. Det har også samme værbeskyttelsesnivå som det profesjonelle D800.

Effektivt strømforbruk og doble kortlesere
En oppgradering av elektronikken gjør det mulig å ta ca. 900 bilder eller 60 minutters ”live view” og filming før litium-ion batteriet må lades på nytt (EN-EL15). Kameraet har også doble kortlesere for høyhastighets SD-kort med støtte for SDXC- og UHS-I-minnekort.

Dataoverføring
Nikon D600 har mulighet for høyhastighets dataoverføring med høyhastighets USB og trådløs bildeoverføring med ekstrautstyr i form av en trådløs mobiladapter (WU-1b). 

Kameraet starter på 0,133 sekunder og utløserforsinkelsen er redusert til ca. 0,052 sekunder. Det kan ta 5,5 bilder per sekund i FX- og DX-format.

3,2 tommers LCD-skjerm
Nikon D600 har en 3,2 LCD-skjerm med 921 000 punkter med bred innsynsvinkel og automatisk kontroll av skjermens lysstyrke. Skjermen sikrer lys og skarp bildevisning med stor kapasitet for fargegjengivelse. Kameraet har en optisk søker i prismeglass med ca. 100 prosent søkerdekning og 0,7 ganger forstørrelse (50 mm f/1.4 objektiv ved uendelig fokus). En elektronisk kunstig horisont med dobbel akse gjør at søkeren eller LCD-skjermen kan brukes til å sjekke stillingen i forhold til horisontalplanet.

Intervallfotografering
Opptak med intervallutløser betyr at lukkeren utløses ved forhåndsvalgte intervaller. Tidsforkortet fotografering lagrer bilder som filmfiler for at hendelser skal kunne vises i rask avspilling med hastigheter fra 24 til 36000 ganger raskere enn normalen.

HDR-funksjoner og Aktiv D-Lighting
Med HDR-funksjonen tas et bilde som er over- og undereksponert med et trykk på utløseren. Intervallet kan økes til 3 EV for ulike effekter, metning og tonegraderinger. Overgangen der eksponeringene møtes kan justeres til å bli mer naturlig. Med Nikons Aktiv D-Lighting bevares detaljene i både lyse og mørke partier av bildet automatisk.

Bildekontroll og motivtyper
Med Picture Control kan du selv forhåndsdefinere resultatet av bilder og film ved å finjustere parametre som skarphet, metning og nyanse. Alt direkte via en dedikert knapp. 19 scenevalg optimaliserer innstillinger som lukkertid, ISO og blenderåpning.

Rediger i kameraet
Innebygde redigeringsmuligheter inkluderer en rekke nyttige funksjoner, for eksempel korrigering av røde øyne og fargebalanser, RAW-prosessering og størrelseendringer. Filtereffektene inkluderer for eksempel miniatyreffekt, fargekontur, fargeskisse og utvalgt farge. Det har også en retusjeringsfunksjon i form av fortegningskontroll, perspektivkontroll, retting av horisont og fiskeøye. I tillegg er en funksjonalitet for å redigere film integrert, noe som innebærer at start- og sluttpunkter i filmklipp kan angis for mer effektiv lagring.

Nikon D600 er tilgjengelig i butikk fra og med 18. september til en veiledende pris på 17 390,-.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no