Meny
24.01.2018

Nexans har levert Nord-Amerikas lengste undersjøiske kabel

I forbindelse med Maritime Link-prosjektet har Nexans produsert og installert en ny undersjøisk kabelforbindelse bestående av to kabler som hver er 170 km lange.

Maritime Link forbinder Newfoundland og Labrador med Nova Scotia og andre energimarkeder i Canada og Nordøst-Amerika og vil transportere opptil 500 MW med fornybar energi til regionen.
   Canada er i dag det fjerde ledende landet i verden når det gjelder å ta i bruk ren energi. To tredeler av landets elektrisitet genereres av fornybare ressurser. For å bidra til å oppfylle de canadiske myndighetenes krav om 50 produksjon reduksjon av kullutslippene innen 2030 og Nova Scotia-reguleringenes krav om at 40 prosent av energien skal være fornybar innen 2020 har Nexans installert Nord-Amerikas lengste undersjøiske kabel som ledd i Maritime Link-prosjektet i regi av NSP Maritime Link Inc. (NSPML), et datterselskap av Emera Inc.
   Leveringen var resultatet av nesten fire års prosjekteringsarbeid og produksjonen av de to undersjøiske HVDC-kablene og landkabler på Nexans’ fabrikker i Halden og Futtsu, Japan. Hver kabel er 170 km lang og veier ca. 5500 tonn.
   Installasjonsarbeidet i Cabot Strait startet i slutten av april 2017. De undersjøiske kablene ble lagt på en dybde på ca. 470 meter og beskyttet på havbunnen. Kablene forbinder provinsene i Nova Scotia og Newfoundland og Labrador for aller første gang. De endelige høyspenningstestene ble utført på forbindelsen i september 2017.
   – Det er en stor glede for oss å være en del av dette spennende prosjektet, og vi er fornøyd med å ha fullført installasjonen av de to undersjøiske kablene, de lengste i Nord-Amerika, etter nesten 600 000 timer med designarbeid, produksjon og leggearbeid, sier Geir Korstad, prosjektleder i Nexans. – Denne suksessen er uten tvil et resultat av det harde arbeidet og engasjementet til Nexans’ kompetente team, samt det gode samarbeidet med NSPML og partnerne våre.
   Maritime Link-prosjektet er en ny 500 MW (+/– 200 kV) HVDC-forbindelse som består av omformerstasjoner og tilhørende HVAC-bryterstasjoner (høyspent vekselstrøm) samt to HVDC-kraftledninger, en 230 kV HVAC-kraftledning og tilhørende infrastruktur.
   Maritime Link-prosjektet begynte i 2011 og skal ifølge planen settes i drift i januar 2018.
 
Kilde: NTB

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no