Meny
25.02.2021

Nå kan du lease solceller med LOS og Otovo

Å lage sin egen strøm fra sola blir stadig mer populært blant kundene hos strømleverandøren LOS - og nå lanseres også muligheten for å lease solcellepaneler til taket.


Nå kan du lease solceller til taket med LOS og Otovo. Foto: Otovo Mer enn 500 privatboliger på Sørlandet har fått sol på taket gjennom LOS solstrøm de siste årene.

- I Norge er vannkraften fortsatt den viktigste energikilden vi utnytter og bruker i hverdagen. Men stadig flere har oppdaget at sola er en gratis, miljø- og klimavennlig energikilde som kan høstes og benyttes lokalt. Vi ønsker å gi kundene mulighet til å ta gode, grønne valg - og synes det er veldig positivt at vår samarbeidspartner Otovo nå gjør solceller mer tilgjengelig for flere gjennom å tilby leasing, sier Margit Unander - administrerende direktør i LOS.
   LOS har siden 2016 gitt kunden mulighet til å bli plusskunde gjennom avtalen LOS solstrøm, hvor det kjøpes tilbake overskuddsstrøm fra kundens egen solproduksjon.
   Det er Otovo, som er markedsledende i Norge på salg av solceller til private hjem, som har vært samarbeidspartneren på løsningen. Otovo, som forrige uke ble børsnotert, satser nå enda mer på leasing av solceller.
   - LOS var tidlig på ballen med å tilby kundene en måte å lage hjemmelaget ren og billig strøm da de inngikk samarbeid med oss i 2016. Det har resultert i at hundrevis av hus og garasjer med solceller på taket, og har bidratt til å gjøre solceller vanlig i Norge, forteller Andreas Thorsheim, administrerende direktør i Otovo.

Nå kan du lease solceller

Med leasing er det enklere enn noensinne å produsere egen strøm fra sola. Leasing gjør det enkelt for alle som eier et tak å lease solceller til en lav månedlig pris - i stedet for å måtte kjøpe anlegget. Otovo garanterer sertifiserte installatører og sertifisert maskinvare, og sørger for at anlegget alltid fungerer, mens kunden får all energien fra sola og sparingen.

Støtte fra Enova - også for leasing
Enova gir støtte til en rekke energitiltak for private husholdninger i Norge. Selve installasjonen av et solcelleanlegg gir deg 10.000 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har, med 1.250 kroner per kW installert effekt, opptil 15 kW.
   Et eierskap begynner med en stor investering, men når du leier slipper du å legge ut én krone. Støtte fra Enova får du uansett på konto, så i realiteten begynner du en leasingavtale i pluss.
   LOS tilbyr kunder med solceller på taket en egen strømavtale - hvor kunden kan selve overskuddsproduksjon tilbake til nettet - og kjøpe ekstra ved behov.


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no