Meny
30.03.2017

NCC etablerer asfaltfabrikk i Tromsø

NCC skal etablere en asfaltfabrikk på den gamle orlogsstasjonen Olavsvern utenfor Tromsø.

Dermed er en ny aktør i asfaltmarkedet på plass i Tromsø med oppstart i mai. NCC har nylig vunnet en asfaltkontrakt med Statens vegvesen og skal denne sesongen legge asfalt til en verdi på om lag 19 millioner kroner i Tromsø.
   – Vi har stor tro på markedet i Tromsø og legger opp til å gjennomføre kontrakten med Statens vegvesen. Vi er i dialog med andre aktuelle kunder om andre asfaltoppdrag, sier asfaltdirektør Joar Caspersen i NCC Industry.

Interessant marked
Caspersen mener markedet i Troms er meget interessant med en rekke store kommende prosjekter de neste årene. Derfor er det strategisk viktig for NCC å etablere en asfaltfabrikk nå, for å komme i posisjon for disse oppdragene.
   NCC har rundt 20 asfaltfabrikker i Sør-Norge og har videre vekstambisjoner i Norge. NCC-konsernet produserer om lag 6 millioner tonn asfalt i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Av dette står den norske produksjonen for 1,3 millioner tonn. NCC er i Norge blant de største aktørene i markedet.
   Planene om asfaltfabrikk på Olavsvern er meldt til Tromsø kommune, og Caspersen forventer at alt skal være på plass til oppstarten av asfaltsesongen i mai.
   – Vi jobber nå med å få alt det formelle i orden og vil i løpet av kort tid begynne arbeidet med å sette opp en asfaltfabrikk på Olavsvern, sier Joar Caspersen.

Reduserer CO2-utslipp
NCC vil fra fabrikken som skal settes opp, kunne produsere NCC Green Asphalt. Den patenterte produksjonsmåten gjør at utslippet av CO2 reduseres med 30 prosent i produksjonsprosessen i forhold til tradisjonell asfaltproduksjon.
   Vi vil med asfaltfabrikken på Olavsvern kunne tilby våre kunder en mer miljøvennlig asfalt og vi har store forventninger til NCC Green Asphalt i markedet, avslutter Joar Caspersen i NCC Industry.

Kilde: news.cision.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no