Meny
15.08.2018

Multipor styrker tilbudet til norske byggeplasser

Fasadeisoleringssystemet Multipor, som har blitt brukt i flere tiår i utlandet, lanseres nå i en skreddersydd versjon til norsk klima og byggepraksis.

Norske entreprenører, rådgivere og byggherrer har for lenge siden tatt den diffusjonsåpne Multipor isoleringsplaten til seg som en enkel og effektiv løsning til innvendig isolering til nybygg og oppussingsprosjekter.
   Nå kommer det enda en Multipor-løsning: Det massive Multipor Fasadeisoleringsystem, som er utviklet med særlig tanke på utvending isolering av yttervegger.

Lar ytterveggen puste fra innerst til ytterst
Multipor Fasadeisoleringssystem gjør montasjen enklere for de utførende, prosjekteringen enklere for rådgiverne, og sikrer byggherren en langtidsholdbar fasadeløsning. Dette er nettopp grunnen til at systemet i flere tiår har hatt stor suksess utenfor Norges grenser, forteller Thom Erik Pape, daglig leder i Xella Norge:
   - Vi lanserer nå Multipor Fasadeisoleringssytemet tilpasset norsk klima og byggeskikk, og med de samme fordelene som systemet har blitt kjent for i blant annet Tyskland. Dette er et komplett system fremstilt av uorganiske materialer som lar ytterveggene puste fra innerst til ytterst. Samtidig er det veldig enkelt å jobbe og prosjektere med, og byggherre oppnår en brannsikker og robust løsning, som ikke høres hul ut når man banker på den.

Effektiv utvendig isolering uten kompromisser
Det nye systemet, som er testet i henhold til felleseuropeiske standarder (ETA), er enkelt å jobbe med siden det raskt kan tilpasses vanlig verktøy:
   - Isoleringsplatene har samtidig en formstabilitet som tillater at muren slipes direkte på isoleringen, slik at montøren ikke trenger å ta hensyn til plant murverk før det isoleres, sier Pape og legger til:  - Det er et voksende behov for løsninger til utvendig isolering som varmeisolerer uten av man går på kompromiss med slagfasthet, brannsikkerhet og effektiviteten på byggeplassen. Multipor Fasadeisoleringssystem har bevist sin verdi i tusenvis av prosjekter, og vi gleder oss derfor til å få det ut på det norske markedet.
   Pape opplyser i den forbindelse at Xella Norge står klar med teknisk rådgivning til både prosjekterende, utførende og byggherrer med veiledning om systemet og muligheter for spesialløsninger.
   I tillegg har Xella laget en komplett norsk prosjekterings- og monteringsveiledning som gjør det enklere for prosjekterende og de utførende å benytte seg av de mange fordelene ved systemet.

Kilde: perfektapr.dk

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no