Meny
29.09.2020

Moss Kulturhus oppgradert med god akustikk og godt design

Kulturhuset i Moss gjennomgikk en totalrenovering i 2018 og 2019.

Rockfon har levert 250 kvadratmeter med himlinger til oppgraderte Moss Kulturhus. Disse er med på å ivareta arkitekturen og skaper et behagelig lydnivå.

Til taket har det blant annet blitt levert 250 kvadratmeter med Mono Acoustic fra Rockfon. Himlingene er med på å ivareta den bevaringsverdige arkitekturen samtidig som det skaper et behagelig lydnivå i et hus med mye aktivitet.
   Moss Kulturhus på 2.352 kvadratmeter består av Parkteatret og Samfunnshuset. I 2018 og 2019 gjennomgikk husene en totalrenovering.
   Byggherre er Moss kommunale Eiendomsselskap og totalentreprenør er Hersleth Entreprenør AS. Ansvarlig arkitekt bak rehabiliteringen er Østavind Arkitekter AS.
Leverandøren av steinullshimlinger, Rockfon, har levert 250 kvadratmeter med løsningen Mono Acoustic. Denne løsningen lever opp til kravene om både god akustikk og godt design.

Ivaretar arkitekturen
System 1 AS har levert og installert tak og systemhimlinger. Inger Hansen, Prosjektleder i System 1, forteller at akustikkløsningen Mono Acoustic er med på å gi et eksklusivt uttrykk:
   - Mono er en god designløsning med en raffinert hvit overflate. I kulturhuset har lyssettingen i bygget gitt et unikt uttrykk kombinert med himlingene fra Rockfon.
Mono Acoustic er et kvalitetsprodukt som sikrer lang holdbarhet. Det er et fleksibelt materiale, som kan både formes og bøyes. Inger fortsetter:
   - I en rehabilitering av et eldre bygg som dette fungerer Mono spesielt godt når byggherre ønsket å ivareta arkitekturen, samtidig som de ønsket god akustikk.
Akustikk tenkt inn fra starten
   Jan-Fredrik Johansen, sivilarkitekt og partner i Østavind Arkitekter, forteller at lydnivået var et vesentlig punkt i utformingen av byggverket fra starten:
   - Det var viktig for oss å imøtekomme dagens krav til lyd og støy, og derfor samarbeidet vi med en akustisk rådgiver når det kom til rehabiliteringen av salen og den bevaringsverdige vestibylen. Og fortsetter:
   - I et kulturhus er det høyt aktivitetsnivå og derfor var det spesielt viktig med god akustikk. Som arkitekt opplever jeg et større fokus på støy og lyd i dagens prosjekter, og her har løsningene fra Rockfon imøtekommet våre krav og ønsker til både akustisk kvalitet og ikke minst utseende.

Forener akustikk og design
Mono Acoustic forener både god akustikk og godt design. Dette er en løsning som gir en helt hvit overflate i høyeste akustiske klasse A. Distriktssjef i Rockfon, Steinar Nygård, forklarer:
   - Løsningen lever opp til de høyeste kravene som stilles til både design og akustikk. Og den kan kun installeres av sertifiserte installatører som har gjennomgått et intensivt kurs. Her har System 1 gjort en glimrende jobb.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no