Meny
05.05.2015

Moelven preger og farger hverdagen

Moelven har nå installert en ny overflatebehandlingslinje for produksjon av paneler, gulv og listverk i pigmenterte hardvoksoljer. Du kan nå sette sammen produkter fra gulv til tak i ønskede farger og overflater og på denne måten skape ditt helt personlige interiørutrykk.

I samarbeid med Osmo Color og en tysk maskinleverandør har Moelven satt opp en overflatebehandlingslinje for interiør som er spesielt tilpasset hardvoksoljer. Dette er ny teknologi, og produksjonslinjen er en verdensnyhet.
   Det har i lang tid vært etterspørsel i markedet etter ferdigbehandlede hardvoksoljede interiørprodukter. Men det er først nå det eksisterer riktig teknologi for industriell overflatebehandling av paneler og listverk med hardvoksoljer. Det som kjennetegner interiørprodukter behandlet med hardvoksolje, er en varm, sløret og rolig overflate som også er behagelig å ta på.
   Spesielt ved motved rundt kvist vil fargegjengivelse ha en høyere kvalitet enn på beisede overflater. Beis har til gjengjeld et livligere og mer variert uttrykk. Hardvoksoljer som er herdet med UV-teknologi, fører til mindre kvistblødning i tørkeprosessen og har høy UV-bestandighet.
   Moelven har valgt seg ut 16 farger i et fargekart. Dette er farger tilpasset det norske trendbilde for 2014 og tiden fremover. Fargen utenom fargekartet kan spesialbestilles.
   Panel og listverk påføres nå den samme hardvoksoljen som Moelven tidligere bare har brukt på gulv. Dette gjør at overflatene på panel og listverk blir meget slitesterkt. Oljen, som er biologisk, oppgis å være miljøvennlig og allergivennlig. Hardvoksoljen er i hovedsak bygd opp av rensede rapsoljer, linfrøoljer og soyaoljer iblandet voks fra carnauba- og candelilla-planter.
   Moelvens interiørprodukter med Osmo hardvoksolje er klare til bruk når de er ferdig montert og har en leveringstid på 2–3 uker.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no