Meny
11.03.2015

Mineralteknikk AS lanserer nå Gladiator-sikt i Skandinavia

Sikting av naturmasser og fine materialer kan være vanskelig med tradisjonelle frittsvingende eller linjære siktemaskiner. Tidligere har såkalte banansikter, som er frittsvingende sikter med bananform, vært populære. Men problemet kan være å få god nok rensikting og høy kapasitet.

Kombinasjon av det beste
Flip-flow-prinsippet med strekk av duk med stor hastighet er kjent og har vært på markedet i mange år. Noen maskiner jobber fritt med et strekk fra 3 til 11mm, andre overstrekker duken. Gladiatorsikten overstrekker duken og gir den en akselerasjon på 50G, noe som forebygger groing av masser på siktedukene, samt at massene får lufte seg og snu på seg.
   – Når vi nå gir denne typen maskin bananform, har vi greid å oppnå det vi ønsker, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø. Bananformen gjør at massen akselerer ved påmating, og på halvdelen av maskinen er siktedekket flatere, og massen stopper opp og får tid å rensikte skikkelig. Dette gjør at vi får mye større kapasitet og bedre rensikting av materialene.

Enkel oppbygning
Gladiatorsiktene er enkelt oppbygd med få deler. På grunn av myke spiralfjærer har sikten lave dynamiske påkjenninger. Det gir lang levetid og lite vedlikehold. Gladiatorsiktene kan leveres i flere størrelser, fra 1250 x 4000 mm opp til 3000 x 9000 mm. Gladiatorsiktene har blitt levert over hele verden siden 2001.

Levert anlegg i Norge i flere år
Mineralteknikk AS har lenge vært på jakt etter leverandører med erfaring innenfor dette området og har nå tett samarbeid med ingeniører i Østerrike på dette området. Ingeniørene har lang erfaring med levering av anlegg i Norge og kan blant annet vise til anlegget til LKAB i Narvik, sikteanlegg for kull i Sveagruven og knuse- og sikteanlegget hos Norstone Tau.

Solid leverandør og lang erfaring
– Vi blir enda mer aktuelle for våre kunder når vi nå kan levere disse spesialprodukter til massehåndtering i Norge, sier Øvstebø. Han forteller at Mineralteknikk AS er et nyetablert firma, men at de har over 15 års erfaring fra bransjen. Hovedkontoret ligger i Sandnes, og i tillegg har selskapet forhandlere og samarbeidspartnere både i inn- og utland.
   – Vi satser utelukkende på å knytte til oss leverandører i det øverste sjiktet på kvalitetssiden, og sammen med vår erfaring skal kundene føle seg trygge på våre leveranser, sier Øvstebø.

Satser på fremtiden
Vi vil fortsette å investere i fremtidig vekst og satser videre på nye produkter, personellutvikling og andre strategiske vekstområder, sier Øvstebø. – Vi tar mål av oss til å bli en solid og respektert leverandør i mineralbransjen fremover. Som de fleste har fått med seg, satses det stort på mineralutvinning i Norge i fremtiden, og vi skal være med på dette.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no