Meny
20.10.2015

Mer kostnadseffektiv sveising

ESAB Welding & Cutting Products har utvidet tilsatsmateriallinjen OK Autrod med aluminiumstråd for GMAW. OK Autrod aluminiumstråd bruker NT-teknologi, den nyeste innovasjonen i trådproduksjon, for å redusere eller eliminere trådspon.

NT-teknologi produserer en ren aluminiumstråd av høy kvalitet som ikke blokkerer sveiseapparatets trådleder og gir bedre mateegenskaper og dermed mer kostnadseffektiv sveising. ESABs OK Autrod egner seg for all GMAW-bruk med 5xxx-legeringer med diameter på 1,2 og 1,6 mm.
   Trådspon oppstår som resultat av utstyrets og trådenes egenskaper. Mikropartikler eller skall fester seg til veggene i sveiseapparatets trådleder og har en slipevirkning på tråden under produksjon, noe som fører til trådspon. Slipevirkningen av berøring mellom tråd og tråd under spoling gir avskalling under sveising som også bidrar til trådspon. Spon samles vanligvis opp inni trådlederen, men kan også samle seg på matehjul og kontaktrør. Blokkerte trådledere fører til hyppigere utskifting av kontaktrør og trådleder, nedetid og at arbeid må utføres på nytt.
   Trådprosessen NT bruker patentsøkt produksjonsteknologi for å eliminere mikropulver og slipevirkningen fra overflater som oppstår under strekking av tråden. Denne teknologien minimerer eller eliminerer sponproblemet og gir dermed mye bedre mateegenskaper og buestabilitet.
   Trådteknologien NT produserer en ren aluminiumstråd av høy kvalitet som ikke vil blokkere sveiseapparatets trådleder. Resultatet er mindre slitasje på kontaktrør og trådledere, som dermed ikke må skiftes ut så ofte eller på grunn av trådspon. I tillegg til reduserte kostnader ved utskifting av kontaktrør og trådleder reduserer også OK Autrod aluminiumstråd nedetid og gir i det lange løp økt levetid for sveisepistolen.
   ESAB Welding & Cutting Products er et ledende selskap innenfor sveise- og skjæreindustrien. Selskapet leverer tilsatsmaterialer, utstyr og tilbehør for løsninger til kunder over hele verden.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no