Meny
05.05.2015

Menneskelig robot i fokus på KUKAs partnerarrangement

KUKA Nordic gjennomførte nylig et arrangement for kunder og partnere. Ved det nordiske hovedkontoret i Göteborg fikk deltakerne blant annet et innblikk i robotprodusentens produktnyheter. Størst interesse vakte LBR iiwa, som tilhører en ny generasjon roboter, og som er den første industriroboten på markedet som kan samhandle med mennesker.

LBR iiwa har allerede blitt presentert på flere bransjemesser, men dette var første gang potensielle kunder fikk muligheten til å stifte nærmere bekjentskap med og teste den nye, menneskelige roboten på hjemmebane.
   KUKA, som er en av verdens ledende robotprodusenter, står overfor store endringer i sin virksomhet. Det kunne direktør for det nordiske selskapet, Jonas Glimdén, fortelle innledningsvis på arrangementets første dag.

Ambisjoner
– Vår ambisjon er å være en relevant partner for våre kundebedrifter og hjelpe dem å utvikle seg videre gjennom å støtte dem med alt fra utvikling av nye produkter og løsninger til profesjonelle tjenester innen installering, kursing og service.
   Den nye retningen i virksomheten innebærer et fortsatt fokus på nye bruksområder for industriroboter utenfor bilbransjen, som er det segmentet med størst tetthet av roboter i dag. En målsetting er å bli ledende på robotikk innenfor Medical-segmentet.

«High mix, low volume»
– Automasjon er framtiden innenfor mange fagfelt og en forutsetning for å få bedriftene til å bli værende i de landene i Europa der lønnskostnadene er høye, konstaterte Jonas Glimdén, som var svært fornøyd med årets arrangement.
   – Vi satser stort på å involvere partnerne våre, og da er det selvsagt gledelig at så mange som 62 deltakere fra hele Norden og Baltikum har tatt seg tid til å komme hit. Formålet er å gjøre det enklere for partnerne våre å konfigurere og selge roboter samt sette dem i drift. En av styrkene våre er «high mix, low volume» siden mange av kundene våre har korte produksjonsserier og behov for å raskt kunne endre og omstille produksjonen. Vi vil vise hvor enkelt dette er for operatørene, og hvordan man raskt kan sette sammen nye løsninger.
   Sören Frid ved Elektroautomatik i Sverige gav følgende oppsummering av KUKAs arrangement:– Dette er en glimrende anledning til å bli bedre kjent. Partnerdagene er verdifulle for oss, og vi får treffe og utveksle erfaringer med KUKA og andre partnere og bransjekollegaer som er med på arrangementet.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no