Meny
30.01.2016

Maximus med ny serie mobile konknusere

Maximus med konknuser designet for å knuse usiktet materiale direkte fra grovknuser.

Nord-Irland er i dag blitt hovedbase for et utall produsenter av mobile sikte- og knuseverk. Ca. 80 prosent av denne typen maskiner som finnes i verden, produseres der.
   En av disse produsentene er Maximus, som er et «upcoming»-selskap, der eiere har lang erfaring med produksjon og eksport av sikteverk produsert i egne lokaler i Tyrone i Nord-Irland. I tillegg til kjeft- og konknusere produserer selskapet et bredt sortiment av mobile sikteverk fra 17 til 45 tonn og flere forskjellige modeller innenfor finsikteverk og grovsikteverk.  
 
Markedstilpasset konknuserserie
Først ut nå er den nye MXC-1000-maskinen som har en egenvekt på 32 tonn og en kapasitet på ca. 100 til 140 t/t. Denne er utstyrt med en CAT C9 350 hk-motor. Knuseren opereres hydraulisk og tillater maksimal innmatingsstørrelse på 150 mm og minimum setting fra 18 mm og opp til 30 mm.
   Den kompakte MXC-1000 konknuserenheten på 12 tonn benytter PT-Tech-clutch for drift av knuser via remmer (med auto-stramming). Den er fullt hydraulisk justerbar (via styring) for CSS-setting (kan også justeres under drift), og den spesielle plasseringen av motoren under materen gir en svært god tilgang i forbindelse med service og tilsyn. Påmatingsbåndbredde er 1000 mm (gummi EP630/4), og produktbåndbredde er 1000 mm (gummi EP500/3). Begge bånd har dempeelementer montert i pålastsone. Knuseren oppgis å være svært nøyaktig og kan justeres med trinn på 1 mm for å gi kunden ønsket gradering. Hydraulikkanlegget er levert av Kawasaki.

Bauma 2016
Det forventes stor oppmerksomhet rundt Maximus sin stand på Bauma til neste år på grunn av den nye konknuseren. Det vil videre bli presentert to maskiner med konknusere i størrelsene 1150 og 1300. Mineralteknikk AS vil være representert på standen med eget norsk personell.

Oppsving i markedet
Maximus har de siste årene hatt en formidabel opptur på det internasjonale markedet, noe som primært skyldes innovative kvalitetsprodukter. Mineralteknikk AS er forhandler i Norge for Maximus sine anlegg, og det er allerede levert flere sikteanlegg rundt om i landet.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no