Meny
18.10.2023

Markedets tynneste kjøkkenventilator inntar Norge

Er det mulig å lage en designpremiert kjøkkenventilator på kun 10 centimeters høyde, som ikke går på kompromiss med kvalitet? Ja, mener Falmec. Nå kommer de til Norge.

Falmec står bak innovative teknologiske løsninger som gir svært stillegående ventilasjon, effektiv oppfanging av kokedamp, matlukt og kondens, samt luftfiltrering. Målet er å skape et godt inneklima og sømløs design på kjøkkenet.

Kjøkkenventilatorene fra den italienske produsenten lanseres i Norge på Bygg Reis Deg-messen på NOVA Spektrum i Lillestrøm 18. til 21. oktober.

– Da introduserer vi også den nye kolleksjonen Elements, som omgjør kjøkkenventilasjon til minimalistiske og multifunksjonelle møbler. Kolleksjonen har vi utstilt til stor begeistring rundt om i Norge, sier Eskil Mediaa i MT Nordic AS, som er selskapets norske importør.

I Elements-ventilatorene gjemmes toppmoderne teknologi i modulære elementer som kan kombineres og integreres med ethvert moderne kjøkkeninteriør. Mulighetene innen funksjonalitet, stiluttrykk og tilleggsutstyr er mange.


Elements finnes i tre modeller. Monolith plasseres på benkeplaten og lager en lav skillevegg mellom kjøkken og stue, og med oppbevaringsrom til ulikt tilbehør. Air Wall viften sitter i en veggplate med bakgrunnslys i hvitt herdet glass. Shelf monteres som en hylle langs veggen med LED-stripe som lyser opp kjøkkenbenken. Takket være selskapets revolusjonerende Multi-Air teknologi har Shelf en høyde på kun 10 centimeter.

– Her er det plass til både motorer, fettfilter og høyeffektivt kullfilter. Multi-Air teknologien består av mange tette punkter med små ultrakompakte motorer som gir effektivt avtrekk og osoppfang langs hele overflaten. Denne løsningen er unik i markedet, sier Mediaa.

Svært stillegående ventilasjon

Falmecs NRS motorer er også svært stillegående med en reduksjon på støynivå rundt 86 prosent i forhold til standard vifter på markedet.

For å kunne utvikle banebrytende produkter samarbeider de tett med ledende og spesialiserte industrieksperter.

– Det som gjør at Falmec skiller seg ut blant konkurrentene er kombinasjonen av innovasjon og kvalitet innen både design og teknologi. Design kommer først, uten å gå på kompromiss med funksjonaliteten og ergonomien. Dette har ligget i hjertet av den italienske familiebedriften i over 40 år, sier Mediaa.

Selskapet har også vunnet flere internasjonale priser for sine design, som varierer mellom å være nesten helt usynlige og å løfte interiøret som en installasjon eller et kunstverk.

De har blant annet blitt hedret av Archiproducts Design Awards, Good Design, European Product Design Award, IF Design Award, Iconic Awards og Reddot Design Award.

Ventilatorene produseres i Vittorio Veneto, utenfor Venezia i Italia. De selges i Norge av MT Nordic AS, som er en norsk leverandør av kjøkkenutstyr fra verdensledende merkevarer. Kjøkkenventilatorene kan kjøpes hos utvalgte kjøkkenforhandlere.

For å se produktutvalget, besøk MT Nordic sitt Showroom på Lysaker eller sjekk websiden www.falmec.no 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no