Meny
12.01.2021

MGFs bransjestatistikk for kompressorer

Statistikkene viser at totalsalget av nye kompressorer til og med tredje kvartal endte på 1347 anlegg, som er en nedgang på 11,1% i forhold til samme periode i 2019.


Dette inkluderer Hedmark Service som ble medlem av Maskingrossisternes forening i 2019, men ikke har rapportert inn før Q1-20.
   Det fortsatt gruppen oljesmurte kompressorer som er den største underkategorien og i 3. kvartal ble det solgt 297 enheter, som er en nedgang på 3,9%. Tilbakegangen dette kvartalet er derfor betydelig mindre enn andre kvartal.
   Oljefrie luftkompressorer har hatt en vekst både i første og andre kvartal, men har nå i tredje kvartal en nedgang på 9,9%, hvor det ble solgt 73 anlegg.
   Transportable kompressorer, som i stor grad brukes innen bygg og anlegg, hadde en stor nedgang i andre kvartal. Også tredje kvartal viser nedgang, men i noe mindre grad. Totalt ble det solgt 51 anlegg, noe som er en tilbakegang på 35,4%.
   Det har vært en nedgang i salget av anleggsmaskiner siden 4. kvartal 2019, og vi ser samme trenden gjennom hele 2020. Det er derfor nærliggende å knytte fallet i salget av transportable kompressorer til denne trenden, selv om nedgangen for kompressoranlegg er sterkere for anleggsmaskinene som totalt svekket seg med 16,7% i kvartalet.
   Kompressoranlegg er i stor grad store og lengre investeringer, og medlemmene er derfor mindre påvirket av korte markedssvingninger, men de har det siste halvåret merket at beslutningsprosessene har tatt lenger tid. Utover høsten 2020 melder medlemmene om en bedring og man begynner å nærme seg en normal situasjon igjen. Det er likevel vanskelig å forutse hvordan den videre utviklingen blir, og det er ikke ventet stor vekst i første halvår 2021.

For fullstendig statistikk med grafer, se www.mgf.no


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no