Meny
10.02.2020

Lysgården med imponerende akustisk design

Lysgården blir omtalt som verdens mest moderne kontorbygg og er en del av det nye Trondheim, som også kalles for Sluppen.

Bydelen kobler teknologi og næring som satser på fremtidsrettede bygg.   

   Leverandøren av akustiske steinull-himlingsløsninger, Rockfon, har levert ca. 6000 stk. bafler til Lysgården. Disse er med på å gi et behagelig lydnivå og ikke minst et imponerende akustisk design.
   Lysgården er en kontorbygning utenom det vanlige. Det er både miljøsertifisert som passivhus og Breeam Excellent og bruker helt ny teknologi som setter standarden for fremtidens kontorbygg. Kjeldsberg AS og Veidekke Eiendom er byggherrer på prosjektet.
   Innsiden av kontorbygningen er preget av imponerende design og rikelig med dagslys som er med på å skape et behagelig inneklima og et godt arbeidsmiljø.  
Rockfon har levert ca. 6000 stk. bafler til kontorbygningen. Disse har vært med på å muliggjøre nettopp dette. Distriktssjef i Rockfon, Thor Hepsø, forteller:
   - Bafler er en veldig god løsning fordi de er veldig fleksible og kan gli inn i den eksisterende designen. På Lysgården kan man tydelig se at de er et dekorelement i seg selv, samtidig som de sørger for god lydabsorbsjon i det åpne landskapet i midten av bygningen.
   Kjell Bertelsen, sivilarkitekt og partner hos HUS Arkitekter i Trondheim er en av arkitektene bak Lysgården. Han forteller at de har samarbeidet med gode leverandører og rådgivere på som har simulert et godt inneklima, termisk variasjon og akustiske forhold fra starten av prosjekteringen:
   - Vi valgte å bruke bafler fra Rockfon fordi de muliggjorde eksponert betong uten at akustikken oppleves som ubehagelig. Betong skaper et stabilt inneklima og mye mindre variasjon i temperaturen.
   Bertelsen avslutter med at inneklima og et godt arbeidsmiljø har vært en viktig faktor i utformingen av Lysgården og her har Rockfon vært en stor bidragsyter.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no