Meny
19.10.2022

Lokalradioene kan søke 11 millioner i digitaliseringsstøtte

Nå kan lokalradioene søke om 11 millioner kroner til digitalisering. – Lokalradioene har en sårbar økonomi. Digitaliseringsstøtten er derfor viktig for å kunne sende på DAB, sier Hanne Nistad Sekkelsten, direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet.

Medietilsynet fordeler nå halvparten av årets støtte til lokalradioene. Støtten på 11 millioner kroner er øremerket digitalisering. Foto Medietilsynet 

Av årets totale støtte til lokalradio på 22,2 millioner kroner som er foreslått i statsbudsjettet for 2023, er halvparten - 11 millioner kroner - øremerket til digitalisering av lokalradioene.

Lokalradioene kan søke om driftsstøtte til digitalisering for lokalradioene og anleggsvirksomhetene for drift av lokale DAB-nett. I tillegg kan lokalradioer for etniske og språklige minoritetsgrupper og bransjeorganisasjoner søke om driftsstøtte til virksomheten. De lokale radio- og tv-selskapene kan også søke om støtte til å delta på nasjonale arrangementer for bransjen.

Støtten fordeles av Medietilsynet, og søknadsfristen er tirsdag 8. november.

Digitaliseringsstøtten utbetales tidligere enn vanlig

Støtten som er øremerket digitalisering utbetales i begynnelsen av neste år, som er tidligere enn vanlig. – Dette gjør vi for å skape mer forutsigbarhet, slik at det er enklere for lokalradioene å planlegge driften, sier Sekkelsten.

I januar 2023 kan lokalradio og lokal-tv søke om prosjektstøtte til programproduksjon og kompetanse- og utviklingstiltak. I tillegg kan det søkes om investeringsstøtte til utbygging av lokale DAB-nett.

For mer informasjon om støtteordningen, ta kontakt med Jon Stjernstedt.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no