Meny
12.08.2013

Listefrie hus også utvendig

Listefritt interiør har lenge vært en trend, men nå kan man også få listefrie flater på husfasader. Løsningen er knekkbare fasadeplater i aluminiumkompositt.
Lister kan være krevende både av estetiske og praktiske grunner, noe som også er grunnen til at flere og flere reduserer eller går helt bort fra listebruk i hus og hjem. Nå er det mulig å følge opp trenden utvendig med bruk av fasadeplater i kompositt.

Fasadeplater øker stadig i omfang både på private boliger og på næringsbygg. Alutile er plater konstruert i aluminiumkompositt ACP, noe som gjør dem knekk- og justeringsvillige, selv i en tykkelse på 4 mm. Ved hjelp av en overfresmaskin kan man enkelt frese inn et spor på undersiden av platen, og den kan formes til hushjørner eller andre vinkler. Dette gir rene og vedlikeholdsfrie løsninger uten bruk av lister.

– Et vedlikeholdsfritt, vanntett og vindtett ytre samt lav vekt og enkel montering er hovedgrunnene til at aluminiumsplater stadig blir mer populært som fasadedekke internasjonalt. At fasadeplatene kan knekkes og bøyes i vinkler for å bedre finish på hjørner og vindutettinger er imidlertid en funksjon ikke så mange kjenner til, forteller daglig leder i Alutile Norge AS, Helge Gabrielsen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no