Meny
24.05.2022

Lindab samarbeider med SSAB om fossilfritt stål

SSAB og Lindab tar enda et steg i sitt partnerskap gjennom et samarbeid om fossilfritt stål. Fra 2026 skal SSAB levere fossilfritt stål til Lindab, til bruk i ventilasjonsanlegg og byggeprodukter.

– Jeg er glad for å ønske Lindab velkommen som partner for fossilfritt stål. Sammen bidrar vi til reduserte karbondioksidutslipp i bygg- og ventilasjonssektoren og styrker konkurranseevnen, samtidig som vi opprettholder den høye kvaliteten på produktene, sier Martin Lindqvist, konsernsjef i SSAB. "Vi bygger en fossilfri verdikjede helt frem til sluttkunden."
   – For oss i Lindab er spørsmålet om fossilfritt stål sentralt i vårt bærekraftsarbeid. Det er det ene tiltaket som har størst effekt på miljøet. Vi har hatt et nært forhold til SSAB i lang tid og er veldig glade for samarbeidet om fossilfritt stål. Vi ser frem til å kunne tilby våre kunder samme høye kvalitet som før, men med en enda sterkere bærekraftsprofil, sier Ola Ringdahl, konsernsjef i Lindab Group.
   I 2026 planlegger SSAB å forsyne markedet med fossilfritt stål i kommersiell skala etter en konvertering av Oxelösund-masovnene til en lysbueovn og ved å bruke jern laget med HYBRIT-teknologien, som erstatter kokskull som tradisjonelt er nødvendig for jernmalmbasert stålproduksjon, med fossilfri elektrisitet og hydrogen. Denne prosessen eliminerer praktisk talt karbondioksidutslipp i stålproduksjon.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no