Meny
28.01.2013

Lettere å bli kvitt problemavfall

Nå skal det bli enklere å kvitte seg med skrot og søppel som ikke kan kastes i avfallsdunken.
Du kan nå bestille en spesiallaget avfallsbag som er beregnet for blandet avfall eller sortert avfall som trevirke, gips, plast, isolasjon og EE-avfall. Bagen hentes av miljø- og gjenvinningsselskapet Ragn-Sells.

– Fra nå av tilbyr vi hele denne tjenesten i Oslo, Drammen, Bergen, Stavanger og Trondheim slik at det skal bli lettere å bestille både avfallsbager og henting, sier Tor Arne Sandholt, salgs og markedsdirektør i Ragn-Sells.

Bagen heter SmartBag, og kan bestilles på firmaets hjemmeside eller kundesenter. Der  dette ikke skjer tilstrekkelig ofte, eller der hentetjenesten foreløpig ikke er utbygd, er det mulig å avtale andre løsninger, ifølge Sandholt.

Han tror bruken av dette tilbudet vil øke betydelig i årene fremover. Av og til er en container for stor for de avfallsmengdene det er snakk om. Ofte opplever vi også at det er for trangt til å plassere ut containere, særlig når det bygges eller rehabiliteres i bykjernen.

Strengere krav
Strenge krav til kildesortering medfører dessuten at byggeavfall må fordeles på mange kolli.

– Containere krever plass, så vi ser at endel profesjonelle kunder nå faser inn bagløsningen i stadig større grad. Håndverkere er blant storbrukerne av slike bager, fordi de ofte må ta ansvar for å fjerne sin egen del av avfallet, sier Sandholt.

SmartBag kommer i tre størrelser. Den største er over to meter lang og kan romme ti ytterdører med ramme. Mellomstørrelsen er bestselgeren så langt. Den er én meter høy. Bredde og dybde er 90 centimeter. Bagen kan løftes fra gateplan og opp på bil med hele 1250 kilo avfall i.

Mer fleksibelt
Riis Bygg AS i Lillestrøm er blant bedriftene som allerede benytter seg av løsningen. Anleggsleder Svein Erik Talbakk anslår at de i år vil bruke mellom 100 og 150 bager.

– Vi bruker tjenesten en del, for eksempel til impregnert trevirke, som ellers kan være tungvint å bli kvitt på forskriftsmessig måte, sier han.

Firmaet bygger boliger i Skedsmo og Lørenskog, ofte i form av prosjekter der et varierende antall boenheter inngår.

– Kravene til graden av kildesortering er blitt høye. Når mange håndverkere er i sving samtidig gjennom en hektisk byggeperiode, må både sortering og plassering av avfallet være mest mulig fleksibel, sier Talbakk.

Kilde: Newswire

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no