Meny
23.04.2019

Lesjøfors 25 år med fjærer i Norge

Lesjøfors i Norge er en sentral aktør for levering av fjærer og stansede detaljer til landets produksjonsindustri. I februar 2019 kunne selskapet feire 25 år i det norske markedet.

Selskapet, som ligger i Oslo, ble grunnlagt 1. februar 1994 og har fra starten vært en naturlig partner for alle typer fjærbehov til norsk industri. På Furuset i Oslo finnes et stort utvalg av lagerførte standardfjærer samt et effektivt bufferlager med spesialproduserte fjærer til kunder med rammeavtaler.
   Lesjøfors AS eies 100 % av Lesjöfors AB i Sverige, som med sine 28 fjær- og stansefabrikker i 14 land er en av de største aktørene i fjærindustrien i Europa. Lesjöfors AB ble etablert i 1852 og har med store investeringer i fabrikkene lykkes med å bli en attraktiv leverandør av fjærer og stansede detaljer også til det asiatiske markedet.

Høye krav til kvalitet og sikre leveranser
Lesjøfors i Norge har en lang kundeliste der det ikke er uvanlig at flere av kundene har samarbeidet med Lesjøfors i 20–25 år. De fleste produserende bransjer i Norge er representert i det imponerende kunderegisteret. En del av kundene er leverandører til olje- og gassindustrien, der kravene til kvalitet, sikre rutiner og produktenes sporbarhet er avgjørende.
   – Vi vet at våre kunder verdsetter våre medarbeideres høye kompetanse og servicenivå blant annet med tekniske beregninger der materialegenskapene til spesialproduserte fjærer er en viktig faktor. Raske leveranser fra lageret i Oslo med over 5000 ulike standardfjærer, gassfjærer, tallerkenfjærer og bølgebærere er viktig for å yte god service, noe som er avgjørende for våre kunder når det gjelder leveringssikkerhet, sier Erik Kolsrud Aas, daglig leder i Lesjøfors AS.

Lyse utsikter
Erik Kolsrud Aas ser et stort potensial i markedet for tallerkenfjærer i superlegeringsmateriale.
   – Vi registrerer økt etterspørsel etter spesialproduserte tallerkenfjærer i Inconel og Hastelloy, hvor Lesjöfors er en av få produsenter i Europa med toppkompetanse og produksjonskapasitet innen dette segmentet. Dette vil vi fortsette å utvikle videre i årene som kommer.

Høyt kvalifiserte medarbeidere

Lesjøfors-teamet i Norge har tilsammen meget lang erfaring i fjærindustrien. Siste medarbeider ble ansatt for 13 år siden, og gjennomsnittlig ansettelsesperiode for teamet er mer enn 17 år.
   Erik Kolsrud Aas trekker følgende konklusjoner:
  – Betydningen av å ansette og være i stand til å beholde kompetent og engasjert personale kan ikke verdsettes nok i tider når markedet endrer seg raskt og kundenes krav blir stadig mer utfordrende.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no