Meny
26.02.2024

Lenovos banebrytende bærbare ThinkPad og ThinkBook vist frem på MWC, legger til rette for AI-nyskapning på PC

26. februar, 2024 – I dag på MWC® 2024 lanserte Lenovo nye maskinvare- og programvareløsninger som viser deres fokus på AI-styrt innovasjon og bærekraft. Disse omfatter nye bærbare ThinkPad- og ThinkBook-maskiner – med AI-funksjoner som forbedrer produktivitet, kreativitet og effektivitet – med ytelsesforbedringer og allsidige moduser. I tillegg introduserte Lenovo et utvalg tilbehør designet for å fremme mobil produktivitet, inkludert en bærbar ThinkVision M14t Gen 2-skjerm og USB-C Slim Travel Dock for docking på farten. I tillegg til de nye maskinvarene som lanseres, kommer det også nye programvareløsninger, inkludert Lenovo Identity Advisor, et overvåkningsverktøy for digital identitet og Smart Connect, en programvare som maksimerer produktiviteten. Til slutt avduket Lenovo en futuristisk bærbar PC – ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop – som har verdens første 17,3-tommers gjennomsiktige Micro-LED-skjerm1, som gir en kantløs og gjennomsiktig skjermopplevelse.

Avduker det nye konseptbeviset Lenovo ThinkBook Transparent Laptop

Grensene flyttes med futuristisk konseptbevis

Introduserer Lenovos nyeste og nyskapende konseptbevis, Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop. Denne bærbare PC-en revolusjonerer samhandling og kreativitet med sin transparente Micro-LED-skjerm på 17,3 tommer. Med en kantløs skjerm, transparent tastaturområde og en svevende base får du en følelse av høyteknologisk minimalisme.

 Denne bærbare PC-en er enestående med sin smarte integrering av det virtuelle og det virkelige. Ved hjelp av Artificial Intelligence Generated Content (AIGC) åpner den gjennomsiktige skjermen for nye muligheter for samarbeid og effektivitet ved å gi mulighet til samhandling med fysiske objekter og et overlegg med digital informasjon for å skape unikt brukergenerert innhold. Gjennomsiktigheten gjør at den naturlig integreres i omgivelsene. Brukere kan bytte mellom tastatur og tegnebrett med en støttet penn, slik at du kan nå nye kreative og effektive høyder. AI i kombinasjon med gjennomsiktige skjermer vil gi nye måter å samhandle med data og applikasjoner på, slik at man har mulighet til å utvikle nye funksjoner og formfaktorer.

Micro-LED-teknologi tilbyr mange fordeler i utviklingen av gjennomsiktige skjermer. Høy fargemetning kombinert med eksepsjonell kontrast og lysstyrke på 1000 nit åpner for optimal synlighet både inne og ute, slik at den passer til nesten alle settinger. Teknologien åpner også for flere muligheter i fremtiden med ytterligere optimalisering av bildekvalitet, robusthet og justerbar transmittans for å gi mer privatliv eller mer gjennomsiktighet for å samhandle med objekter i den virkelige verden. Med muligheten til å vise videoer og dynamiske bilder kan den transparente skjermen sømløst passe inn i sine omgivelser.

Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop er ikke bare et konseptbevis, men gir et futuristisk perspektiv på AI-PC-er, som blander digitale og fysiske miljøer for en bedre brukeropplevelse.

En ny generasjon AI-PC-er for bedrifter

Introduserer den nyeste generasjonen bærbare bedrifts-PC-er fra Lenovo – ThinkPad T14 Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3 og ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4. Disse bærbare PC-ene drives av de nyeste Intel Core Ultra-prosessorene med vPro®-teknologi på utvalgte modeller og Windows 11 og gir et optimalt økosystem av AI-maskinvare- og programvareløsninger for å levere et høyere nivå av sikkerhet, strømeffektivitet og oppslukende brukeropplevelse. Med et større og større utvalg programvareapplikasjoner2 som drar nytte av dedikert AI-akselereringsstøtte, kan brukere få ny og forbedret kompetanse på tvers av brede områder for brukervennlighet og produktivitet.


Med Copilot i Windows eller Copilot for Microsoft 3653 og en fysisk Copilot-nøkkel på disse nye bærbare PC-ene, blir daglige oppgaver gjort enklere og raskere. Brukere får nye funksjoner som oppsummerer nettsider, komponerer e-post, endrer innstillinger og åpner for nye opplevelser i apper som Teams, Outlook, PowerPoint3 med mer.

 AI-revolusjonen for PC er her, og Lenovo er dedikert til å levere personlige AI-løsninger på sine PC-er og smartenheter. Disse nye Lenovo-maskinene er blant de første til å kjøre dem. De har de mest omfattende personlig tilpassede PC-opplevelsene til nå, for strømlinjeformet arbeidsflyt og hevet produktivitet. Uansett om det handler om samarbeid med kolleger, møter med kunder eller analyse av data og innholdsproduksjon kan disse nye bærbare ThinkPad- og ThinkBook-PC-ene akselerere arbeidsflyter med støttede AI-aktiverte programvareverktøy.

Få produktivitet på neste nivå: Se serien med kraftige ThinkPad T-maskiner

ThinkPad T-serien er Lenovos mest vellykkede bærbare PC-er for bedrifter, og den nye ThinkPad T-serien med bærbare PC-er forsterker viktigheten av en svært populær og kraftig bærbar PC laget for avanserte bedriftsbrukere som krever høy ytelse og robuste enheter med tilgang til de nyeste funksjonene som forbedrer produktiviteten i hverdagen. Den nyeste generasjonen ThinkPad T14, T14s og T16 inkorporerer designløsningen med en kommunikasjonsbar med et 5 MP kamera, støykansellerende mikrofoner, og fungerer også som et etthåndsgrep for å åpne og lukke enheten. Kommunikasjonsbaren åpner for smalere innfatninger, slik at den totale skjermflaten øker og fører til en tynnere og lettere design.

Fokuset til Lenovos Product Diversity Office på en inkluderende brukeropplevelse er tatt med i designet, slik at ThinkPad T-serien har integrerte taktile merker som annonsert for ThinkPad X1 Carbon Gen 12 og ThinkPad X1 2-i-1 Gen 9. Med ekstra taktil informasjon får man økt tilgjengelighet og brukere med svekket syn får hjelp til å navigere med tastaturet. Den mye brukte CTRL-tasten har videre blitt byttet ut med Fn-tasten for å være lettere tilgjengelig på venstre side av tastaturet. Andre brukersentrerte nyskapninger fortsetter å forbedre brukeropplevelsen, som:

Dobbeltrykk på TrackPoint for å åpne TrackPoint Quick Menu, der brukere kan tilpasse vanlige funksjoner som mikrofon- og kamerainnstillinger.

 • Lenovo View-applikasjonen, som kjører på Intel Core Ultra NPU for å spare prosessorbelastningen, gir verktøy for videoforbedringer for kameraet inkludert en ny Low Light Enhancer som kan forbedre lysstyrke og fjerne støy i video fra miljøer med dårlig lys.
 • 3M™ Optical Film-løsningen er tilgjengelig for valgfrie WUXGA-skjermer på ThinkPad T14 Gen 5 og T14s Gen 5. Den integrerte optiske filmen øker lysstyrken til skjermen fra 300 nits til 400 nits samtidig som den bruker opptil 16 % mindre energi4, slik at strømforbruket reduseres.
 • Nye ThinkPad T14 og T16 integrerer forbedrede reparasjonsmuligheter. 
 • Nye ThinkPad T14 Gen 5 vil også være tilgjengelig drevet av AMD Ryzen 8040-serien med prosessorer med innebygd Ryzen AI, som gir kunder et bredere utvalg av høytytende CPU-er.

Innovasjon for bærekraft og reparasjonsmuligheter

Lenovo går over til en sirkulær økonomi med nyskapning i forsyningskjeden, produktdesign og tjenester og fokuserer på en “design, bruk, returner, gjenbruk”-modell og promoterer demontering og resirkulering. Lenovo integrerer plastikk fra en sluttet sirkel i sine produkter og sikter på å resirkulere 360 millioner kg kasserte produkter innen 2025–2026. De sikter også på å bruke 135 millioner kg resirkulert plastikk fra forbrukere i produktene sine og forbedre bærekraften til emballasjen5.

 

Lenovos fokus på bærekraft er tydelig i ThinkPad-serien, som viser den målrettede tilnærmingen til den sirkulære økonomien. ThinkPad-maskiner prioriterer bærekraft i alt fra design til livssyklushåndtering. Resirkulerte materialer brukes i produksjon, det er krav om promotering av ansvarlige kilder og minimalt med avfall. I tillegg blir ThinkPad-maskiner designet for lang brukstid, og åpner for enkel reparasjon og oppgradering, slik at produktet varer lengre.

ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3 med innsikt fra iFixit Solutions-teamet, har blitt designet for å være mer reparasjonsvennlig. Ikke bare er det flere deler som kan byttes ut av bruker (CRU), som batteri med en kabelfri kontakt i tillegg til en DIMM-design med enkel tilkobling, SSD- og WWAN-bytte, men det er nå også visuelle indikatorer for enklere reparasjon. Med støtte fra iFixit-teamet har Lenovo laget nye reparasjonsguider, inkludert videoinstruksjoner for alle CRU-deler, i tillegg til at disse delene blir enklere å bestille. Dette utvider produktlivssyklusen, reduserer elektronisk avfall og tilbyr kostnadsbesparende fordeler for bedrifter og enkeltpersoner. Som følge av disse forbedringene har ThinkPad T14 Gen 5 og T16 Gen 3 fått en foreløpig iFixit-reparasjonsscore på 9,3 av 10.

Redesignet allsidig 2-i-1 ThinkBook som er mer intelligent enn noensinne

Lenovo ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 imponerer med sin nyeste senkede hengseldesign, som har en tynn profil på kun 16,85 mm, og et lett kabinett på kun 1,64 kg. Rammen med smal kant på fire sider forbedrer den generelle visuelle opplevelsen, med en total skjermflate på 90 % på en 14-tommers skjerm i 16:10 skjermformat. Med sitt anerkjente designfokus har Lenovo introdusert et tastatur med 1,5 mm tastehøyde for å levere komfortabel og presis skriving, mens den større berøringsflaten, utstyrt med et glassaktig Mylar-materiale, gir en enda bedre brukeropplevelse. I tillegg gir nye Magnetic Slim Pen en praktisk løsning for sømløs berøringsbruk, og ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 har sikre og praktiske løsninger med en a Match-on-Chip fingeravtrykksleser og valgfritt infrarødt kamera med fysisk lukker.

Lenovo har også prioritert kraftige AI-PC-løsninger i sin ThinkBook-portefølje ved å inkludere funksjoner designet for å forbedre enhetsoptimalisering og intelligente programvareverktøy. Med Smart Power kan du få riktig balanse av ytelse, kraft og batteritid, mens Smart Meeting forbedrer konferanseopplevelser ved å heve videofunksjonene og lydkvalitetstyringen. Videre har Lenovos fokus på økt bærekraft gjort seg gjeldende i integreringen av 50 % resirkulert aluminium i bunndekselet, i tillegg til økt bruk av plast fra forbrukere, som 50 % i tastehettene og opptil 90 % for enkelte deler. Lenovo fortsetter å legge listen høyt med sin innovative tilnærming, som ikke bare leverer kraftig ytelse, men også en smart design.

Lenovo-tilbehør for et økosystem for mobile kontor

Opplev produktivitet på farten med Lenovo ThinkVision M14t Gen 2 Mobile Monitor (Touch), den beste 10-punkts mobile berøringsskjermen med opptil 4096 trykknivåer. Denne skjermen på 14 tommer har et skjermformat på 16:10, lysstyrke på 300 nits, en oppløsning på 2240 x 1400, kontrastforhold på 1500:1 og 100 % sRGB fargeområde-dekning. IPS-panelet har brede visningsvinkler for enkel deling og tresidig NearEdgeless kantdesign som maksimerer bildet. Med TÜV Rheinland® sertifisert Natural Low Blue Light og Eyesafe®-teknologi, får brukerne øyebeskyttelse uten at fargene forvrenges.


Denne skjermen er praktisk og allsidig med dobbelt USB-C-grensesnitt for lading og tilkobling. Via grensesnittet kan brukere utvide skjermen til en bærbar PC eller smarttelefon6 og til og med lade enheten via strømpassering eller en AC/DC-adapter7. Den veier kun 700 g og har en tynn design på kun 4,6 mm. Den har mange justeringsmuligheter, inkludert vipping, dreiing og heving. Bytt mellom liggende og stående modus på en enkel måte med den L-formede dongelen og auto-rotasjonssensorer, og juster innstillinger med menyen på skjermen.

Lenovo USB-C Slim Travel Dock passer perfekt til moderne arbeidere som vil ligge i forkant. Med de åtte strategisk plasserte portene får du utvidet tilkobling for alle støttede bærbare PC-er, slik at denne docken gir ekstra produktivitet uansett hvor du er. Ikke bare kan den effektivt drive en 4K-skjerm, men universaltilkoblingen gir også opptil 65 W strømlevering til USB-C-laptoper8. Denne docken skiller seg ut på grunn av de bærekraftige løsningene, med et utvendig materiale av 66 % resirkulert plast fra forbrukere. Designet for hybrid arbeid, og kombinerer stil og funksjonalitet for å levere produktivitet hvor som helst. I tillegg til støtte for 4K 60 Hz oppløsning for kvalitetsbilde, har den også mulighet for enkel dataoverføring via USB-porter, takket være nyskapende kabelstyring.

“Hos Lenovo tror vi at framtidens teknologi ligger i AI-drevet nyskapning og bærekraftige tiltak. Med de nyeste maskinvare- og programvareløsningene, inkludert et futuristisk gjennomsiktig bærbar PC-konsept som ble avduket på MWC, fortsetter vi å skyve grensene for hva som er mulig,” sier Eric Yu, administrerende direktør for SMB og Commercial Product Center, Lenovos Intelligent Devices Group. “Våre nye bærbare ThinkPad- og ThinkBook-maskiner for bedrifter er ikke bare kraftige og allsidige, men viser også frem funksjoner som forbedrer produktivitet, kreativitet og effektivitet. Vi er stolte over å ligge i forkant av AI-styrt nyskapning og har fokus på å gi kundene våre banebrytende løsninger.”

Smart Connect – Forenklet gjennom et samlet økosystem

Lenovo og Motorola har slått seg sammen for å introdusere Smart Connect, en programvareløsning som samler digitale økosystemer for å lage en sømløs opplevelse på tvers av enheter. Smart Connect er designet for alle og låser opp synergier på tvers av enheter for å maksimere produktivitet, og deler enhetskapasitet og dataadministrasjon. Med Smart Connect kan brukere bytte mellom PC, telefon og nettbrett 9 samtidig som flyten ikke forstyrres, og man får sikker fildeling, tilgang til mobile apper på en PC, og til og med enkel administrasjon av telefonvarsler.

 

Med Smart Connect kan brukere se en film på et nettbrett og sveipe den til en PC for å fortsette, lytte til en podcast på en smarttelefon og fortsette den på en bærbar PC hjemme, jobbe på et dokument på en bærbar PC og redigere det på smarttelefonen10, og til og med starte en presentasjon på en stasjonær PC og gjøre den mer bærbar ved å sveipe den til et nettbrett.

 

Smart Connect åpner for at brukere kan kontrollere enhetene sine med én mus eller ett tastatur, bruke det høyoppløste kameraet på en Motorola-telefon som webkamera i nettmøter, og også gjøre telefonen til et tilgangspunkt for å koble nettbrett eller PC til internett uten å justere innstillinger eller passord. Og med Share Hub-funksjonen kan brukere i tillegg dele notater umiddelbart, redigere dokumenter og spille av høyoppløste filmer på tvers av sammenkoblede enheter, uten at du trenger å overføre filer eller lage en ekstra kopi.

Sentralisert trygghet

Lenovo introduserte Lenovo Identity Advisor, en overvåkningsløsning for digital sikkerhet som benytter teknologi fra Norton™. Denne løsningen varsler brukere om mistenkelig aktivitet og hjelper dem med å gjenopprette identiteten sin dersom den blir stjålet. Lenovo Identity Advisor er utviklet for mennesker som aktivt bruker internettjenester som nettbank, spilling og sosiale medier, og utgjør et sentralisert verktøy for forbrukere som er opptatt av personvern og ønsker å beskytte sin personlige informasjon.

Lenovo Identity Advisor overvåker aktivt det mørke nettet og fildelingsnettverk, og varsler brukeren ved funn av personlig informasjon eller potensielle trusler11. I visse regioner kan Lenovo Identity Advisor overvåke kontoer på sosiale medier og varsle brukere når kontoinnstillingene deres endres, risikable koblinger deles, uønsket innhold blir oppdaget og så videre12. Dersom en brukers identitet blir stjålet, står spesialister på identitetsgjenoppretting klare til å gi råd og støtte. Lenovo Identity Advisor omfatter også å hjelpe brukere med å sperre eller erstatte kredittkort og ID-kort dersom en lommebok blir mistet eller stjålet, overvåke bankkontoer for å oppdage uvanlig bruk eller forhindre overtakelse, og varsle brukere dersom det forekommer et større datainnbrudd13. Lenovo Identity Advisor kommer med en 30 dagers prøveperiode og er for øyeblikket tilgjengelig fra Lenovo Vantage for sluttbrukere.

 EMEA Tilgjengelighet1

 • Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 vil være tilgjengelig fra mai 2024.
 • Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 vil være tilgjengelig fra mai 2024.
 • Lenovo ThinkPad T16 Gen 3 vil være tilgjengelig fra mai 2024.
 • Lenovo ThinkBook 14 2-i-1 Gen 4 vil være tilgjengelig fra mai 2024.
 • Lenovo ThinkVision M14t Gen 2 Mobile Monitor (Touch) vil være tilgjengelig fra mai 2024.
 • Lenovo ThinkPad Executive 16-tommers ryggsekk vil være tilgjengelig fra mai 2024.
 • Lenovo USB-C Slim Travel Dock vil være tilgjengelig fra mai 2024.
 • Lenovo ThinkBook Transparent Project Crystal Laptop er et konseptbevis og er ikke tilgjengelig for salg for øyeblikket.
 • Lenovo Identity Advisor har et 30-dagers gratistilbud og er for tiden tilgjengelig via Lenovo Vantage for forbrukere. Du finner mer informasjon på
 • Lenovo Identity Advisor.  


« Tilbake

 CMS by Makeweb.no