Meny
06.12.2013

Lanserer oppfølger til suksessgulv

Etter at det norske sauegulvet Lognvikgolvet ble lansert i februar 2012, har etterspørselen gått i taket. Nå har produsenten utviklet et nytt gulv som lanseres internasjonalt.

 

Det har gått over halvannet år siden Wee Marine AS i Førresfjorden lanserte FRP-komposittgulvet Lognvikgolvet i samarbeid med ekteparet Margit Lognvik og Svein Gloppe på Lognvik gård i Vinje. Gulvet har siden den gang blitt levert til gårder så langt nord som Indre Billefjord i Finnmark og så langt sør som Hellesund i Vest-Agder, og Bioforsk ved Universitetet i Ås er blant dem som har installert det nye sauegulvet i sine lokaler. Men Lognvikgolvet har også vekket interesse i utlandet: Nå er det sendt flere hundre kvadratmeter gulv både til Island og Færøyene.

– Mottakelsen har vært svært god, og vi får stadig nye henvendelser av interesserte bønder. Kompositt som gulvmateriale for sau eller geit er åpenbart i ferd med å ta av, forteller Åge Wee, daglig leder hos produsenten Wee Marine AS.

Komfortdesign
Gulvet stammer i utgangspunktet fra robuste offshoregulv, som gjennom testing og videreutvikling har blitt tilpasset landbruket. Lognvikgolvet er sammensatt av stenger formet i T-profiler slik at lort og fór som havner på gulvet, ikke henger seg opp, men sklir lett igjennom spalteåpningene. På denne måten krever gulvet minimalt med rengjøring, i tillegg til at dyrene ikke risikerer frostskader eller kuttskader mot underlaget.

Ny lansering
Stor etterspørsel har ledet til en videreutvikling av det eksisterende gulvet, og nå blir modellen ”Sveio” lansert. Denne gangen er det tatt hensyn til behovene til dem som har dyr med smalere klauver.

– Det mest spesielle med Sveio er at spalteåpningene blir smalere, fra tidligere 19 til 16 mm, noe som gjør gulvene bedre for mindre dyr. Vi lanserer samtidig en MAXI-versjon av gulvet med lengde på 420 cm mot tidligere maksimallengde på 360 cm. Dermed er vi klare for en internasjonal lansering, avslutter Åge Wee i Wee Marine AS.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no