Meny
14.02.2022

Lanserer nytt publikumsvern mot kjøretøy som terrorvåpen

Hörmann har utviklet en mobil kjøretøysperre som kan forenkle sikringen av publikum under arrangementer.

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) offentliggjorde for få dager siden sin årlige trusselvurdering. Der omtales kjøretøy som lett tilgjengelige og aktuelle våpen for terrorister som planlegger anslag der mange mennesker er samlet.
   Kjøretøysperren OktaBlock, som er blitt grundig testet og sertifisert etter internasjonale standarder, stopper effektivt selv en lastebil som prøver bryte gjennom en sperring. Modulene er enkle å sette ut og hindrer verken sikt eller publikums bevegelser.
   – Vi er overbevist om at OktaBlock vil gjøre det enklere for arrangører å ivareta publikums sikkerhet under arrangementer som trekker mye folk, f. eks. 17. mai, idrettsarrangementer og festivaler, sier Kristin B. Hansen, markedsansvarlig i Hörmann.
   Det er OktaBlocks unike konstruksjon som gjør den til en effektiv barriere mellom kjøretøyer og publikum. Hver sperre veier fra 350 til 450 kilo, er 1,25 meter høye og har en diameter på 27 centimeter. Grunnplaten måler 80 centimeter og er konstruert slik at den kiler seg fast mellom asfalten og kjøretøyets understell ved påkjørsel. Kjøretøyet stopper i løpet av sekunder. Sperren virker like effektivt, uansett hvilken vinkel kjøretøyet treffer den fra.
   – Kjøretøysperrene er enkle å lagre og sette ut. De kan brukes enkeltvis eller i rekker og stenge av alt fra smale innkjøringer til store, åpne plasser for biltrafikk. De tar ikke opp mye plass og slipper gjennom gående og syklende, sier Hansen.
  Kristoffer Daldorff, avdelingsleder i PSS Securitas Rogaland, tror OktaBlock vil gi et godt bidrag til terrorsikring av utsatte arrangementer som trekker mye publikum.
   – Vi prøvde ut OktaBlock under et publikumsarrangement på SR Bank Arena i Stavanger. De var fleksible og enkle å håndtere og det gikk fort å sette ut kjøretøysperrene og fjerne dem etter arrangementet. Vi er godt fornøyd med resultatet av testen, sier Daldorff.

Kilde: NTB Kommunikasjon

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no