Meny
27.10.2015

Lad boremaskinen i bilen

Bosch lanserer nå en mobil ladestasjon som kan lade 18V batteridrevne bore- og skrumaskiner samt systemverktøy i bilen.

På den måten har man alltid en oppladet maskin til rådighet uten at man trenger å bekymre seg for å sløse tid med lading på arbeidsplassen. I tillegg til den nye mobile ladestasjonen lanserer Bosch et nytt 18V 4,0 Ah Lithium-batteri som dobler driftstiden i forhold til det eksisterende 18V 2,0 Ah Lithium batteriet.
   I fjor lanserte Bosch et stasjonært trådløst ladesystem bestående av en lader og et 18V 2,0 Ah Lithium-batteri. Nå suppleres systemet med en mobil enhet, perfekt for håndverkere som daglig kjører mellom ulike jobber.
   – Det stilles store krav til norske håndverkere, og vi jobber derfor alltid målrettet for å utvikle nye og innovative løsninger som kan gi dem de beste vilkårene for å levere de beste resultatene. Med vår nye mobile lader kan håndverkerne lade maskinene sine i bilen uten å fjerne batteriet fra maskinen først. Dette gjør håndverkernes hverdag enklere og mer effektiv, sier Niclas Andersen, produktsjef hos Bosch.
   Det nye trådløse Lithium-batteriet GBA 18 V 4,0 Ah MW-C Professional gjør at håndverkere kan utføre oppgaver som krever mye energitilførsel, for eksempel saging i tre med rundsag eller bajonettsag. Takket være Bosch’ Flexible Power System er batteriet kompatibelt med 99 prosent av alle Bosch’ batteridrevne maskiner i 18V-klassen og alle Bosch’ trådløse enheter.

Trådløs ladestasjon: Lader verktøy i bilen
Med den nye trådløse ladestasjonen slipper elektrikere, rørleggere og tømrere som ofte kjører fra oppdrag til oppdrag i løpet av dagen å planlegge lading av verktøy. Nå kan man enkelt og greit sette maskinen direkte i den mobile ladestasjonen. På den måten lades maskinene på vei fra den ene jobben til den neste.
   Den mobile enheten er på nåværende tidspunkt kompatibel med syv 18 V batteridrevne maskiner fra Bosch, inkludert bore-/skrumaskiner, kombimaskiner og slagbormaskiner.
   Enheten kommer med et hylster der laderen GAL 1830 W Professional kan plasseres og som rommer verktøy med enten 2,0 eller 4,0 Ah-batterier. Den robuste konstruksjonen med støtdempende materiale sikrer et godt grep rundt maskinen og laderen mens man kjører. Hylsteret er dessuten kompatibelt med bilinnredningssystemet fra Sortimo. Det kan monteres på uttrekkbare skinner eller på vannrette og loddrette flater i bilen. Ladingen skjer enkelt og bekvemt ved hjelp av 12V forbindelsen i bilen. Systemet inkluderer en spenningstransformator som sikrer den rette energioverførselen til laderen. Alternativt kan enheten også kobles direkte til et eksisterende 220 V støpsel i bilen.

Jobb mer effektivt og spar penger
Fordelene med kontaktløs energioverføring kan betale seg, særlig ved mobilt bruk fordi ladesystemet er langt mer kostnadseffektivt og fleksibelt enn tradisjonelle ladesystemer. Med det nye systemet er de batteridrevne bore- og skrumaskinene alltid oppladet og klare til bruk. Laderen er robust og godt beskyttet mot vann, støv og skitt.
   Systemet utvides løpende og i starten av 2016 planlegges lanseringen av en trådløs ladestasjon integrert i L-BOXX, som gjør det mulig å lade verktøy og ekstrabatteri i selve L-BOXXen. Denne mobile ladeenheten til bilen er kompatibel med en rekke 18V batteridrevne maskiner.
   Det nye Lithium batteriet GBA 18 V 4,0 Ah MW-C Professional fås kjøpt hos ledende forhandlere av profesjonelt verktøy fra september 2015. Veiledende pris er 1098 kroner eks. mva.
   Den trådløse ladestasjonen fra Bosch fås kjøpt fra og med oktober 2015. Veiledende pris inkludert 12 V-laderen GAL 1830 W-DC er 1648 kroner eks. mva. Ladeenheten fås også med 12 V laderen og et 4,0 Ah batteri til 2498 kroner eks. mva og med 12 V-lader og et 2,0 Ah-batteri til 2148 kroner eks. mva.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no