Meny
20.05.2014

La solen strømme inn

Dagslys er en av de viktigste forutsetningene for trivsel i hjemmet.

Nå kommer årstidene når vi gleder oss over sol, lys og varme. Etter en ufyselig vinter vil vi varme kalde kropper og få sol i sinnet. Det er ingen tvil om at vi blir glade av solens livgivende varme. Hvordan er det hjemme hos deg?
  Dagslys er viktig for oss mennesker, men det er nå vi gleder oss mest over solen og lyset. Vi har den lyse årstiden foran oss, men i mange hjem er det mørke kroker hvor det må brukes lamper hele døgnet, hele året. Vi lengter etter lys, men sitter i mørket.
   Dagslys er en av de viktigste forutsetningene for trivsel i hjemmet. Veggene kan ha store vindusflater, men likevel er det ganger, bad og andre rom i boligen der dagslyset ikke slipper til. Da skal du montere takvinduer for å slippe inn lyset. Takvinduer kan monteres i de fleste tak – enten taket er skrått eller flatt. Det kan gi deg mye ny og trivelig plass.
  Bor du i et hus med flatt eller nesten flatt tak, har du sannsynligvis hele boarealet på én flate. Da blir det ekstra mange dype og mørke rom. Da vil du ha stor glede av å montere en eller flere vinduskupler i taket. Monter en rekke med vinduskupler eller en i hvert mørke rom. Vær dristig og se muligheten lyset gir deg til å eksperimentere med og oppleve lyset.
  En vinduskuppel er egentlig et vanlig takvindu påmontert en akrylkuppel, som gir ekstra isolasjon. De kan være fastmonterte eller åpningsbare og styrt med en kontrollpad.
  Moderne takvinduer kan programmeres til å lufte på bestemte tidspunkt og styre solskjermingen, som du kanskje velger for å dempe den sterkeste sommersola. La dagslyset flomme ned og la solskjermingen eller automatisk lufting sørge for at det ikke blir for varmt. 

Kilde: Velux

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no