Meny
18.08.2017

Kurs for gassansvarlige på industrielle sentralgassanlegg

Det stilles strenge krav til kompetanse til dem som eier eller drifter gassanlegg. I forbindelse med «Forskrift om farlig stoff», gjennomfører AGA kurs i denne kategorien.

Rett før sommeren avholdt AGA et todagers kurs for «Gassansvarlig industrielle sentralgassanlegg» på If sitt sikkerhetssenter på Hobøl og Thon Hotell på Ski. 21 deltakere fra hele landet innenfor verkstedindustri, prosessindustri, fiskeoppdrettsanlegg og videregående skole var med.

Fullpakket program
I løpet av to hektiske kursdager fikk deltakerne praktiske demonstrasjoner og brannøvelser med gass i tillegg til teori. Kursleder Øivind Gulbrandsen løftet frem viktige temaer som gassenes egenskaper og risiko, lover og regler, soneklassifisering, eksplosjonsverndokument, risikoanalyse, krav til teknisk utførelse og drift av gassanlegg.
   – Det kan virke som mye. Etter endt kurs skal deltakerne sørge for sikker og pålitelig drift av sine sentralgassanlegg, forteller han. – Jeg er også glad for at våre kunder tar forskriftene alvorlig og jobber med å holde seg oppdatert.
   Kurset retter seg mot personer som har et ansvar for gass, gasshåndtering og gassanlegg,for eksempel gassansvarlige, driftsansvarlige, vedlikeholdsansvarlige, HMS-ansvarlig og daglige ledere.
   Etter endt kurs må deltakerne avlegge en skriftlig prøve. – Det må de gjøre for å vise at de har god kjennskap til hvilke myndighetskrav og bransjeanbefalinger som gjelder for prosjektering, installasjon, drift og vedlikehold av et industrielt sentralgassanlegg. Består du, mottar du et kompetansebevis som dokumenterer kompetanse i henhold til kravene i «Forskrift om farlig stoff» forklarer Gulbrandsen.

Nytt kurs avholdes 24. og 25. april 2018.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no