Meny
10.10.2017

Kongsberg inngår kontrakt om EPCI-leveranse

Kongsberg Maritime har blitt tildelt en Engineering, Procurement, Construction & Installation (EPCI)-kontrakt på en integrert fartøysløsning med Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG), et datterselskap av Siemgruppen.

Dette er den andre passasjerfergekontrakten (RoPax) Kongsberg Maritime har inngått med FSG. Full Picture-kontrakten har en verdi på om lag EUR 20 millioner og omfatter engineering, innkjøp og prosjektledelse og leveranse og installasjon av maritim teknologi på en LNG-drevet passasjerferge eid av det franske selskapet Brittany Ferries Ltd. Det integrerte prosjektet vil bli gjennomført av Kongsberg Maritimes Solutions-avdeling.
   Fergen, som skal hete Honfleur, vil ha en bruttotonnasje er på 42 400. Den blir 187,4 meter lang og 31,0 meter på det bredeste og vil ha en kapasitet på 4400 kvadratmeter i tillegg til et dedikert bildekk til 300 biler. Fergen blir utstyrt med 255 passasjerlugarer, flere restauranter, barer og lounger på to dekk med plass til 1800 passasjerer og mannskap. Kongsberg Maritimes integrerte automasjons- og kontrollteknologi vil sikre optimalt energiforbruk og sørge for at fartøyet møter nåværende og fremtidige miljøbestemmelser.
   EPCI-kontrakten inkluderer leveranse og integrasjon av gasshåndteringssystem, telekommunikasjon, elektro, integrerte kontrollsystemer, prosjektledelse, interface management og engineering. I tillegg inkluderer leveransen blant annet nødavstengingssystem, automasjon, navigasjon, interne og eksterne radiokommunikasjonsløsninger, underholdnings- og informasjonssystemer. Engineering- og konstruksjonsfasen er estimert til å vare i to år.
   – I dagens marked er vi svært fornøyd med å kunne tilby verft og reder en skreddersydd og omfattende integrert leveranse som består av både egen og innkjøpt teknologi, sier Egil Haugsdal, administrerende direktør, Kongsberg Maritime.
   – Dette er vår tredje kontrakt i Tyskland som inkluderer en komplett EPCI-løsning. Tyskland er en viktig skipsbyggernasjon og anses som et strategisk område for Kongsberg Maritime når vi retter fokus mot nye markeder, sier Haugsdal.

Kilde: news.cision.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no