Meny
11.08.2016

Kongsberg Gruppen signerer satellittkontrakter

Kongsberg Gruppen har signert to kontrakter med en total verdi på 23,6 millioner euro med Airbus Defence and Space. Kontrakten gjelder leveranse av KA-bånd, antennepekemekanismer og solpaneldrivere med styringselektronikk til «MetOp Second Generation» (MetOp-SG). Dette er neste generasjon værsatellittprogram som ledes og finansieres av den europeiske romfartsorganisasjonen European Space Agency (ESA) og EUMETSAT.

– Kontrakten representerer et gjennombrudd for Kongsberg Space og den nye antennepekemekanismen vår. Kongsberg Space tok et strategisk valg for mer enn fire år siden om å utvikle og kvalifisere dette produktet, og det første målet var MetOp-SG-programmet. Dette er en viktig referansekontrakt, sier Christian Hauglie-Hanssen, divisjonsdirektør Space and Surveillance i Kongsberg Gruppen.
   – Støtten fra det norske Romsenteret og ESA har spilt en viktig rolle for å nå denne milepælen, sier Hauglie-Hanssen.
   Antennepekemekanismen er et system som brukes for å peke en satellitts antenne mot en bakkestasjon og overføre informasjon fra satellitten til bakkestasjonen. Solpaneldriveren er et mekanisk system som fester solcellepanelene til satellitten, roterer panelene mot solen og overfører elektrisitet fra panelene til satellittens kraftsystem.

Totalt seks satellitter
MetOp-SG består av to satellittvarianter, med tre satellitter av hver variant. Programmet skal sikre kontinuitet og forbedring fra første generasjonen MetOp-satellitter som går i polare baner. Første generasjonen MetOp satelitter skal være i drift frem til tidlig på 2020-tallet, og innen den tid vil de første satellittene i MetOp-SG-programmet være utplassert for å sikre operasjonell kontinuitet i ytterligere 21 år.
   MetOp-SG satellittene utvikles under ledelse av ESA og vil bli driftet av European Organisation for the Exploitation of Meteorological Satellites (EUMETSAT), programmets sluttbruker. Airbus Defence and Space er hovedleverandør, og ansvarlig for bygging og leveranse av satellittene.    

Bredt spekter av leveranser til MetOp
Kongsberg Gruppen er omfattende involvert innenfor flere områder av MetOp-SG-programmet, inkludert utvikling og produksjon av satellittkomponenter, back-end elektronikk for satellittenes nyttelast og nedlastning av meteorologiske data.
   – Kongsberg Gruppens leveranser består av et bredt spekter av produkter, og vi er stolte av tillitten vi er gitt for både utvikling, leveranse og drift i dette programmet, sier Hauglie-Hanssen.

Kilde: cicion.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no