Meny
06.05.2019

Kokende vann fra springen


Drømmer du om kokende vann direkte fra springen? Her forteller vi hvordan det fungerer og hvilke fordeler en kokende vannkran gir.

Kaldt og varmt vann rett fra kranen er vi vant til, noe annet er det med kokende vann fra samme kran. Tenk hvor tidssparende det er å få kokende vann til tekoppen, potetkjelen eller til rengjøring på et blunk.
   Hemmeligheten er en beholder med kokende vann som skjules under benken. Beholderen plasseres under vasken og kobles til kaldtvannsrøret. Det kalde vannet ledes inn i beholderen uten å ha vært i nærheten av verken varme rør eller varmtvannsberederen. Vannet varmes opp og oppbevares i en 3- eller 7-liters beholder under trykk, som sikrer at vannet holder en konstant temperatur på 110 grader. Dermed overlever ingen bakterier og vannet kan trygt brukes til matlaging!
   Når beholderen er tømt for kokende vann, tar det 10–15 minutter før beholderen er klar med nytt kokende vann.
   En Quooker-beholder skal også kobles til strøm. Til dette kreves en godkjent stikkontakt med jord. Brukes stikkontakten under vasken allerede av oppvaskmaskinen, kan en energifordeler brukes. Quooker-beholderene er, avhengig av kapasitet, 15 eller 20 cm i diameter og passer i de fleste kjøkkenskap.
   Quooker-kranen er designet for å være sikker – både for barn og voksne. Kaldt og varmt vann styres som på en ordinær kjøkkenkran, mens man åpner for det kokende vannet ved å trykke ned to ganger og dreie på et separat grep på kranen. Quooker er SINTEF-godkjent. 
   For å få kokende vann rett fra springen kreves en Quooker-kran og en beholder – og det er kombinasjonen av disse som gjør det mulig.

Kilde: perpr.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no