Meny
25.03.2014

Kledningspiker for det norske markedet

Trenden viser at mange ønsker en vedlikeholdsfri fasade på huset. Bruken av sibirsk lerk og andre edle tresorter øker, og dette stiller større krav til festemidlene som benyttes. Dette har Christiania Spigerverk tatt konsekvensen av og lanserer nå et bredt program med syrefaste pistolspiker som ivaretar kravet til innfesting.

Konseptet inneholder en egen spikervariant som er beregnet til kledning. Denne kommer på plastruller som sikrer at det ikke forekommer rustutslag etter ståltråd som andre typer coilspiker er bundet på. 
  Et annet viktig moment er kravet til vindtetting. Vanlig pistolspiker kan ofte bli for lang slik at vindtettingen punkteres. Kledningspiker fra Christiania Spigerverk er spesialprodusert for det norske markedet. Det er tatt hensyn til de dimensjonene som benyttes til stående kledning slik at spikeren ikke går igjennom lekten og punkterer vindsperren. 
  For å tilfredsstille kravet til belastningsevne er spikeren rillet, noe som gir vesentlig høyere uttrekksverdier enn tradisjonell pistol- og hammerspiker.
  Fra før er det kjent at spiker er å foretrekke fremfor skruer så lenge de ikke er slått for langt inn i trevirket. Dette forklares med at en skrue freser ut et større hull i virket for å forsenke hodet. 
  Ved bruk av spiker legger hodet seg over hullet og beskytter de åpne fibrene.
 
Kledningspikeren leveres i syrefast utførelse for ubehandlet fasade, og varmgalvanisert for fasader som skal beises eller males.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no