Meny
06.06.2016

Kjemisk anker for de krevende innfestinger

HVZ-systemet er et tillegg til Hiltis andre kjemiske ankere og er blitt utviklet spesielt for applikasjon i områder med høye sikkerhetskrav, for eksempel til innfesting i risset betong (spenningssone) og innfesting for dynamiske belastninger (utmattelse og sjokk)

Ankerinnfestinger som motstår dynamiske belastninger som kan føre til utmattelse, kreves først og fremst for å feste maskiner, kraner, heiser og lasteenheter av ulike slag. Typiske områder for sjokktestede ankere er sivilforsvarsanlegg og kraftverk, men de er også aktuelle i installasjoner som er utsatt for eksplosjonsfare (industri og lager) og i infrastruktur som må motstå støt fra kjøretøy.
   HVZ-ankerets utforming gjør det spesielt egnet til å stå imot denne typen laster. I tillegg til den klebende effekten (bindingen) fra kjemien fordeles kreftene fra ankeret jevnt til basematerialet av flere koniske seksjoner. I tilfelle ankerhullet utvides, for eksempel på grunn av en sprekk i betongen, kan dette kompenseres gjennom etterekspansjon.
   HVZ-ankeret består av to deler – HVU-TZ ankerkjemi i en plastfoliebeholder og HAS-TZ-ankerstag.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no