Meny
27.10.2023

Kingspan Water & Energy AS utvider kapasiteten for store byggeprosjekter med ny produksjonshall med lavt karbonavtrykk.

Kingspan Water & Energy AS utvider dagens produksjonskapasitet ved åpningen av ny hall til 25 millioner kroner i Andebu. Dette gir større fleksibilitet for levering til store kommersielle og private spesialprosjekter.

Det nye, toppmoderne anlegget vil først og fremst fokusere på produksjon av storskala løsninger for avløpshåndtering, vann- og kjemikalielagring, industri- og prosesstanker samt energilagringsløsninger. Dette for å møte den økende etterspørselen i forhold til større utbyggings- og utviklingsprosjekter.

Hallen byr ikke bare på avanserte produksjonsmuligheter, den er også designet etter svært høye miljøstandarder i tråd med Kingspans globale engasjement for bærekraft, som er nedfelt i selskapets "Planet Passionate"-policy. Denne tiårige strategien har som mål å påvirke tre store globale spørsmål: klimaendringer, sirkulær økonomi og beskyttelse av naturen.

Som et resultat av dette, vil den nye hallen ikke bruke fossilt brensel i driften, men i stedet bruke elektrisitet skapt av fornybar energiteknologi, inkludert solcellepaneler. Solcelle panel er planlagt å ha en årlig produksjon på 110.000 kWh.  

Oppvarming og varmtvann skjer via et avansert luft-til-vann-system. Vannbåren varme til oppvarming gir Kingspan en årlig energisparing på 87.000 kWh.

Det blir LED-belysning i hele hallen, samt at det er installert en 12.000 liter stor VPI-tank for oppsamling av regnvann, som skal forsyne anlegget med vann til blant annet produkttesting.  Det oppsamlede og resirkulerte regnvannet forventes å redusere vannforbruket med anslagsvis 330.000 liter per år. 

I tillegg har vi installert en komplett brannvannsløsning på 90.000 liter. Dette er en VPI brannvannstanken med trykkøkningsstasjon på 90.000 liter. Den skal kunne levere ekstra mengder vann i tillegg til det eksisterende ledningsnettet, og har et vanntrykk på 50 liter i sekundet i opptil én time, i tråd med myndighetskravene.

Begge tankene er produsert på stedet, og besøkende er velkomne til å se den ferdige og operative installasjonen.

"Dette fantastiske anlegget vil gi oss kapasitet til å betjene store prosjekter, samtidig som det gir oss større operasjonell fleksibilitet enn noen annen norsk tankprodusent i vår bransje", sier Tor Lasse Nilsen, Commercial Director, Nordics i Kingspan Water & Energy.

"Det er en "game-changer" når det gjelder vår evne til å forsyne større prosjekter med våre markedsledende tanker.  I tillegg vet vi at tid er penger for kundene våre, og den økte kapasiteten gjør at vi kan levere produktene våre med kortere leveringstider enn tidligere.

Vi er også stolte av å kunne si at dette er et anlegg som er helt i tråd med Kingspans «Planet Passionate»-policy og bygget etter de nyeste bærekraftige produksjonsprinsippene, som inkluderer produksjon av fornybar energi på stedet. De dagene vi genererer overskuddsenergi, vil denne bli ført tilbake til strømnettet."

Kingspan Water & Energy AS:

Kingspan Water & Energy AS utvikler bærekraftige løsninger for anskaffelse, lagring og beskyttelse av vann og energi. Bedriften opererer innen følgende fagfelt; håndtering av avløpsvann, lagring av vann og kjemikaler, industri- og prosesstanker og miljøvennlige energilagringsløsninger. Kingspan Water & Energy AS er en divisjon av Kingspan Group. Kingspan Group er verdensledende på isolasjons- og skalløsninger for energieffektive lavutslippsbygninger. Kingspan Group ble grunnlagt i Irland på slutten av 1960-tallet og er nå en global virksomhet representert i over 60 land.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no