Meny
22.04.2022

KUKA Nordic: Fokus på programvare og More Than Robots hos Smart Industri i Lilleström

23. mai starter Smart Industri på Lillestrøm i Oslo og KUKA er på stedet. I tillegg til robotnyheter fokuserer selskapets stand på programvare for simulering og løsninger for industri 4.0.

– Vi har flere smarte programvare og tjenester som gjør arbeidet mye enklere for systemintegratorer og sluttkunder, sier Frode Grimsbø, salgssjef i KUKA Nordic Norway.
   KUKA vil blant annet vise frem samarbeidsroboten LBR iisy, som er demonstrert i standen. En robot som egner seg for håndtering – i næringsmiddelindustrien så vel som verkstedindustrien, med mer.
   – Til den har vi et helt nytt operativsystem, iiQKA, som krever betydelig lavere forkunnskaper sammenlignet med tidligere versjoner, sier Frode Grimsbø.

– Klar til bruk direkte fra papp!

Hovedtemaet under KUKAs deltagelse på Smart Industri-messen er imidlertid det de kaller More Than Robots – selskapet er dyktige på å utvikle smart programvare som gjør tilbudet betydelig større enn bare robotene i seg selv.

Fabrikkgodkjenning I laptop
KUKA har en rekke ulike løsninger for industri 4.0 og virtuell idriftsetting. Operativsystemene gir full kontroll over robotenes ytelse, med ulike måleverdier samt overvåking av vedlikeholdssykluser med mer.
   Et annet eksempel er simuleringsprogrammet KUKA.Sim.
Med den kan en systemintegrator bygge opp hele produksjonslinjer direkte i en standard bærbar PC – med spesifikke roboter, transportbånd og alt annet utstyr som trengs. Applikasjonen kan deretter testes i datamaskinen, med full kontroll over viktige parametere.
   – En systemintegrator kan i prinsippet få en fabrikkaksept før en enkelt robot kjøpes inn.
På Smart industri deltar også noen av KUKA Nordic sine systempartnere: Welmax AS, Intek Engineering AS, Viddal Automation, Amatec AS og Pioneer Robotics AS, og etter to år med Teams-møter gleder Frode Grimsbø seg til å være tilstede på messen i Lillestrøm.
   – Det har vært en lang pause under pandemien. Det skal bli veldig hyggelig å møte kundene våre IRL igjen, sier Frode Grimsbø.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no