Meny
06.12.2021

Jarles Bil: Sterk vekst i bruktbilsalget

Jarles Bil AS ved Hensmoen Industripark, som har spesialisert seg på bruktbilsalg, omsatte for over 100 millioner kroner fra januar til utgangen av oktober i år.

– Salget av bruktbiler har aldri vært så høy som nå, sier gründer Jarle Banggren og sønnen Aleksander i Jarles Bil ved Hensmoen Industripark.

– Til tross for korona nedstengning har vi aldri tidligere hatt en så sterk omsetningsvekst, sier Jarle Banggren som etablerte selskapet i 1996 og sønnen Aleksander som nå har overtatt lederansvaret. – Alle piler peker mot en like sterk vekst i 2022.
   Banggren opplever at forbrukere er villig til å bruke mer penger på både fossile- og elbiler til tross for en generell prisoppgang. – Vi er kresne på inntak av bruktbiler og legger vekt på at de holder høy kvalitet, sier Jarle og Aleksander.
   I 2014 flyttet selskapet til Hensmoen Industripark. – Vi har nå nådd et maksimumsinntak av bruksbiler slik at vi klarer å håndtere kundene på en forsvarlig og profesjonell måte, sier Jarle og Aleksander. – Vi skal tross alt bli oppfattet som en seriøs aktør i markedet.

Selvlært bruktbilselger

Jarle har hatt en forkjærlighet for biler fra ungdomsalderen. Han er selvlært og utviklet tidlig teft for biler, salg og kundekontakt. – Etter mange år i faget vet jeg hvor skoen trykker med bruktbilsalg.
   Kundene har nytt godt av denne egenskapen når de skulle velge bruktbil. Som 52-åring har jeg ikke lengre kapasitet til å drive med både innkjøp, reparasjoner og verksteddrift. Med den eksplosjonsartede veksten i salg av bruktbiler var det nødvendig å overlate ansvaret for den daglige driften til Aleksander og Sander Nordeng som selger. Jeg har trådt inn i rollen som altmuligmann og med hovedansvaret for innkjøp.

Kresne på bruktbilinnkjøp
– Vi er blitt kresne på innkjøp av bruktbiler og velger de med størst potensial for videresalg. Alle biler som vi kjøper blir nøye testet av våre samarbeidspartnere. Oppdages det feil blir det omgående utbedret. Deretter kjøres bilene til Hensmoen hvor de blir rengjort og polert både ut- og innvendig av Sindre samtidig som dekk kvaliteten kontrolleres før de legges ut for salg. Er bilene i tipp topp stand er det enklere å få dem solgt, påpeker Jarle og Aleksander.

Bruktbilgaranti
Jarles Bil har seks måneders bruktbilgaranti på nyere biler men er de fortsatt innenfor nybilgarantien er det den som teller, sier Aleksander og Jarle. – Vi skal til enhver tid ha forskjellige bilmerker til overkommelige priser i vår «bruktbilstall». Vi leverer alt fra sportsbiler, familiebiler og SUV’er. Vi har i utgangspunktet hele Norge som nedslagsfelt og markedsfører oss jevnlig på sosiale medier. Men de aller fleste bilkjøpere befinner en times kjøretur fra Hensmoen. Nylig kom det en kunde fra Nord-Trøndelag som kjøpte en eldre Nissan X-trail fra 2011 som var kun gått 86 000 km. Bilen hadde fulgt alle serviceintervaller og i meget god stand. Salget av bilen ble unnagjort på noen få strakser.

Flesteparten vil ha fossile biler
Den siste måneden har salget av elbiler eksplodert i de største norske byer. – I og med at vi er lokalisert i periferien selger vi kun 10 prosent elbiler og resten fossile. Bor du i Oslo kjøper du ikke en ny Audi Q5 med dieselmotor. Bor du på Løten kjøper du ikke en elektrisk bil fordi det er altfor få ladepunkter, noe som også er tilfellet i Ringeriksområdet, sier Jarle og Aleksander. De mener påslaget i avgiften på fossilt drivstoff ikke har nådd så dramatiske høyder at folk velger bort diesel- og bensinbiler. Vi registrerer en generell prisoppgang på nye og lett omsettelige bruktbiler.

Optimistiske fremtidsutsikter
Det blir spennende å følge utviklingen på fossile-, hybride- og elbiler. – Frem til jul regner vi med ytterligere salg av bruktbiler, sier Jarle og Aleksander som haster videre til sine innkjøps- og salgsoppgaver. – Det er dette vi lever av selv om arbeidsdagen kan strekke seg fra tidlig morgen til langt på kveld. – Vi har en genuin interesse for biler og gjør alt for at våre kunder skal få en god opplevelsene når de kjøper bil av oss, sier de til slutt.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no