Meny
29.06.2022

Istappfjerneren

Icecon varmebrett forebygger istapper og snøopphopning og kan forhindre alvorlige ulykker på mennesker og kostbare materielle skader.

– Bygningseier kan komme i erstatningsansvar hvis det ikke er gode rutiner med å holde taket fritt for store snømengder og istapper, sier kommunikasjonssjef Christian Haraldsen i Gjensidige.

Brettene, som er kledd med varmekabler i ytterkanten av takrennen, fjerner isdannelse. – Vi hilser velkommen alle gode løsninger som er med på å holde takrennene fri for is, sier kommunikasjonssjef Christian Haraldsen i Gjensidige.
   Uansett tekniske løsninger har gårdeiere et ansvar med å forhindre at det danner seg store snømengder og istapper, sier Haraldsen.
   – Årlig skjer det alvorlige ulykker forårsaket av istapper som ramler ned fra tak og på mennesker. Bygningseier kan komme i erstatningsansvar hvis det ikke er gode rutiner med å holde taket fritt for store snømengder og istapper, understreker han.
 
Spesialtilpasset produkt
Icecon Varmebrett ™ er et spesialtilpasset produkt for bygg og fasader der istapper kan oppstå. – Brettene er et effektivt tilskudd til tak og grad/skotterenne for å forebygge istappdannelse og snøopphopning, sier markedssjef i Varmecomfort AS Lars Ruud. Han forteller at den norske vinteren kan være kald og utfordrende.
– Vår oppgave er å sikre mennesker i vårt langstrakte land mot farlige istapper. Vi skal bidra til å forhindre ulykker og sikre trygg ferdsel i bymiljø og tettsteder med vårt varmebrett.

Spesialutformet aluminiumprofil
– Varmekabelen er lagt i en spesialutformet aluminiumprofil montert på yttersiden av takrennen. Varmekabelen er plassert i et eget spor slik at den er beskyttet mot skadelige elementer. Hovedfunksjonen til varmebrettet er å forhindre istappdannelse på kanten av takrennen. Fordelen er at varmen ledes inn i selve takrennen og bidrar til raskere snømelting.

Spesialutformet aluminiumprofil

– Med varmebrettet flytter vi varmekabelen ut i en spesialutformet aluminiumprofil, som er festet på yttersiden på takrennen. Med å legge varmekabelen i et eget spor er den blant annet beskyttet mot UV-stråling og kraftige vindkast. Varmebrettet leder varme inn i selve takrennen og fører til hurtigere snøsmelting.

Flere velger varmebrett

Markedet for varmebrettet vokser og mange kunder har valgt løsningen for å hindre skade på mennesker. Rjukan videregående skole har i mange år hadde store problemer med farlige istapper. Etter at skolen byttet ut eksisterende varmekabel til varmebrett, ble skolen kvitt istapp problemet. Også Maya Eiendom, Tinn Sparebank, Hybeko AS og Arkitektenes Hus har valgt tilsvarende produkt for å forebygge istappdannelse.

Snø pakker seg over kabelen
– En utfordring med varmekabler som legges i bunnen av en takrenne er at snø kan pakke seg over kabelen. Vårt varmebrett hindrer isdannelse i takrenner og opphoping av snø på tak, sier Ruud.

Beskytter kabelen mot vær og vind

– Brettet monteres på utsiden av takrennen med varmekabelen FLXCUT. Det er en klippbar ohmsk kabel med innebygd kald ende. Vårt varmebrett beskytter kabelen mot vær og vind og som forlenger levetiden, sier Ruud. – Varmebrettet er nå godkjent av Riksantikvaren for bruk i verneverdige hus, sier han til slutt.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no