Meny
29.04.2018

Inviterer byggebransjen til konferanse om digitalisering

SINTEF, Bygdin-nettverket og NTNU vil ha med seg byggebransjen på debatt rundt digitale løsninger for bygg, og inviterer til faglig konferanse med workshop.

15. mai arrangerer SINTEF og nettverket Bygdin konferansen Bygg 4.0 i Oslo, som tar for seg digitalisering for BAE-sektoren. Konferansen tar utgangspunkt i eksempler og modeller for digitalisering, og setter fokus på muligheter digitalisering har å by på for de ulike aktørene i bygg-, anleggs- og eiendomssektoren.

Hva er digitalisering og hva betyr det?
Fokusområdene er: Hva er digitalisering? Hva betyr det for byggebransjen? Hvilke teknologiske utviklinger skal vi satse på? Hvilke muligheter kan utløses gjennom bruk av "big-data" og kunstig intelligens? Hvordan kan samarbeids- og forretningsmodellene tilpasses til en digital BAE-næring? Hvorfor er «digitalisere sammen» viktig for å kunne høste ut maksimal effekt?
   Både digital prosjektering (før det bygges), digital byggeplass (når det bygges), og digital bygning (når det er bygget) blir dekket. Spennende foredrag fra både forskningsinstitutter og bedrifter viser veien til den digitale transformasjonen. Droner, parametrisk design, digital tvilling, sensorer, 3D-printing, BIM, og virtuell virkelighet er noen få nøkkelord.

Mulighet for nettverksbygging og nye prosjekter
– Vi forventer 100 deltakere, og programmet legger til rette for nettverksbygging, sier SINTEF-forsker Nathalie Labonnote. – Vi har et spennende program med dyktige og engasjerende foredragsholdere som representerer spisskompetansen i Norge innen digitalisering.
   Det blir også en quiz med fine "digitale" premier, og spennende muligheter for å utvikle prosjekter med SINTEF.
   – Konferansen er åpen for alle, og passer for alle som jobber i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren, og som ønsker en bedre forståelse av hvilke digitaliseringsmuligheter som finnes, sier Labonnote.

Tid: Tirsdag 15. mai kl. 8–16 (workshop kl.13–16)
Sted: Meet Ullevaal, Oslo

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no